Határ Bettit megműtötték

| Munkatársunktól

Sikeres műtéten van túl Határ Bernadett, a Sopron Basket és a magyar válogatott centere. A játékos bokáján végeztek el beavatkozást, amely elmondása szerint jól sikerült. A műtét egyben azt is jelenti, hogy idén biztos nem szerepel a WNBA-ben a magyar kosárlabdázó.

– Nem új keletű problémáról van szó, a bokámban már korábban is éreztem fájdalmat – mondta Határ Bernadett. – A vizsgálatok után az orvosok műtétet javasoltak, amit először elutasítottam. Sajnos a pihentetés nem segített, ezért elkerülhetetlen volt a beavatkozás. Budapesten végezték el az operációt, amelynek során a kisebb porcleválásokat eltávolították, emellett külső bokaszalag-plasztikát is végeztek, mert nem igazán volt már bokaszalagom, így pedig stabilabb lesz a bokaízületem. 

A beavatkozás és az azt követő három hónapos rehabilitáció azt is jelenti, hogy a középjátékos nyáron nem szerepel majd a WNBA-ban. Az Indiana Fever együttesével felfüggesztették a szerződését, amely azonban jövő nyárig érvényben marad. A játékos így a magyar bajnokság jövő tavaszi lezárása után utazhat az Egyesült Államokba és bemutatkozhat a WNBA-ben.

– Az amerikai csapatnál azt mondták, hogy fenntartják nekem a helyet a 12 fős keretben – tette hozzá. – Azonban nem éreztem volna tisztességesnek, hogy valakit kitesznek miattam, majd odautazom, és nem biztos, hogy néhány hét után képes vagyok játszani. Az Indiana szakemberei természetesen addig is figyelemmel kísérik pályafutásomat, játékomat, ha kell, segítenek is.

A kosaras azt is elmondta: a műtét miatt a válogatott júliusra tervezett felkészülését sem tudja végigcsinálni. Ettől függetlenül elutazik majd a nemzeti csapathoz, és ott fogja végezni a rehabilitációját.

Teljes verzió