Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Hatalmas motiváció”
Bors Miklós (j2) az SKC másodedzőjeként, valamint az U20-as csapat trénereként is sokat foglalkozik fiatalokkal. Fotó: Soproni Téma-archívum

U20-as Európa-bajnokságra készül a soproni Bors Miklós

„Hatalmas motiváció”

| Rázó László | Sport

Megtisztelő feladatot kapott a Sopron KC másodedzője: Bors Miklóst kérte fel a honi kosárlabda-szövetség a férfi U20-as válogatott vezetőedzői tisztségére. Az Európa-bajnokságra készülő csapat februárban már meg is rendezte első összetartását.

– Meglepett a döntés és a felkérés?

– Kicsit meglepődtem, igen, és nagy megtiszteltetésnek érzem ezt a feladatot, nem gondoltam arra, hogy engem kér fel a vezetőedzői tisztségre a szövetség. Mégis így történt, most már címeres mezben játszó kosarasokkal is dolgozhatok, ez hatalmas motivációt ad.

– 35 évesen már vezetőedző vagy az U20-as válogatottnál, fiatal edzőként tehát fiatalokkal kell dolgoznod.

– Valóban, sőt, a szakmai stáb többi tagja közül csak Váradi Kornél egyidős velem, Sértő Ádám és Lakits András még fiatalabbak. Nyilván a szövetségnek ez volt a célja, hogy egy új edzői generáció kapjon lehetőséget az U20-asoknál.

– Milyen szerepe lehetett a döntésben az SKC U20-as együttesének tavalyi bronzérmének?

– Az egy kiemelkedő eredmény volt, meg tudtuk magunkat mutatni a kosárlabdaszakmának és a szövetség döntéshozóinak is. Úgy érzem, a tavalyi bronzéremmel a csapat és vezetőedzőként én is kiválóan vizsgáztam, ez biztosan szerepet játszott abban, hogy végül engem választott az MKOSZ.

– Mik voltak a tapasztalatok az első, februári összetartáson?

– Egyelőre ott tartunk, hogy több játékosnak is megadjuk a lehetőséget a bizonyításra. Bővebb kerettel dolgozunk, felmérjük, ki, mire képes, aztán majd következik a keretszűkítés. Sopronból Schöll Richárd is ott volt velünk, kiválóan dolgozott az edzőtáborban, úgy látom, reális esélye van arra, hogy akár az utazó keretbe is beverekedje magát.

– Milyen céllal utazik a magyar válogatott a nyári Eb-re?

– Tudni kell, hogy ez a férfi U20-as B-divíziós Európa-bajnokság, amelyet Grúziában rendeznek. Írország, Bulgária, Lengyelország és Lettország fiataljai lesznek az ellenfeleink a csoportkörben. Szeretnénk mindenképpen továbbjutni, kimondott célkitűzésünk, hogy a legjobb nyolc csapat közé bekerüljünk a kontinensviadalon. Nem lesz egyszerű dolgunk, de sok tehetséges magyar fiatalt láttam az összetartásunkon.

Kapcsolódó cikkek