Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Harmincpontos siker

| Munkatársunktól | Sport

Újabb nagyarányú győzelmet szerzett a ­Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Roberto ­Iniguez együttese idegenben sem hagyott esélyt az ELTE BEAC-Újbuda együttesének.

A Sopron Basket kemény edzésekkel készült a héten. Ez azonban inkább szólt az idei Euroliga négyesdöntőjének, mint a szerényebb játékerőt képviselő BEAC csapatának. A budapesti mérkőzésen már az első negyedben 14 pontos vezetést harcolt ki magának a soproni együttes, nagyszünetre pedig el is dőlt a találkozó (24–49). A fordulás után tartotta előnyét a Sopron Basket, az utolsó negyedben pedig pihenőt kaptak a kulcsemberek, a fiatalok pedig ismét bizonyíthattak. Ezúttal Czukor Dalma élt legjobban a lehetőséggel, aki 12 pontot szerzett, a csapat nagy visszatérője, Honti Kata pedig 5 gólpasszal vetette magát észre. A végeredmény: ELTE BEAC-Újbuda – Sopron Basket: 54–84. 

– Munkás héten vagyunk túl, keményen edzettünk, és örülök, hogy sok begyakorolt elemet viszontláttam a játékunkban – mondta a vezetőedző.

A Sopron Basket két bajnoki meccset játszik a héten, ezeken az a tét, hogy sikerül-e veretlenül zárni az alapszakaszt. A PEAC-Pécs elleni találkozó lapzártánk után ért véget, a szombati Zalaegerszeg elleni bajnoki 18 órakor kezdődik Sopronban.

Kapcsolódó cikkek