Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Harmadszor is világbajnok
A soproni Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic magabiztosan nyerte meg a sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét

Babos Tímea: „Ezen a versenyen senki sem győzhetett le bennünket.”

Harmadszor is világbajnok

| Munkatársunktól | Sport

A címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban két szettben legyőzte a cseh Barbora Strycovát és a tajvani Hszie Szu-vejt.

A soproni teniszező sorozatban harmadik, francia társa második vb-döntőjére készült, kettejük idei legnagyobb sikere a Roland Garros megnyerése volt, míg az Australian Openen döntőt vívtak. Babosék mind a három meccsüket megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel jutottak túl a csoportkörön, aztán szombaton egy szoros mérkőzésen, döntő rövidítésben győzték le a Samantha Stosur, Csang Suaj párost az elődöntőben. A fináléban az a kettős volt az ellenfelük, akiktől a wimbledoni elődöntőben kikaptak, most azonban visszavágtak nekik.

A vasárnapi csatában az ötödik vb-jén szereplő Babos Tímea társával rögtön elvette Strycova adogatását, majd remek szervákkal megszilárdította a vezetést, 24 perc elteltével már szettelőnyben volt a páros.

A folytatásban a rivális duó kihasználta első bréklabdáját, de a magyar–francia páros 2:1-re fordított, majd a 26 éves Babos hatékony hálójátékával 4:2-re meglépett. A címvédő kettős 5:2-nél még vesztett egy gémet, aztán a soproni sportoló könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 4 percig tartott.

– Még nem fogtuk fel Kikivel, hogy ilyen nagy bajnokok közé kerültünk, megtiszteltetés itt állni. Köszönet mindenkinek a csapatunkból a támogatásért – mondta a díjátadó ünnepségen a 23. páros trófeáját begyűjtő Babos Tímea, miután Mladenoviccsal együtt a magasba emelte a Martina Navratilova Kupát, amelyet a névadó csehszlovák–amerikai sztártól vettek át. – Lenyűgöző hét volt, többször is nagyszerűen teniszeztünk! Ezen a versenyen senki sem győzhetett le bennünket. Semmi sem lehet jobb annál az érzésnél, hogy Kikivel oszthatom meg ezt a sikert! Csodálatos érzés, hogy sorozatban harmadszor emelhetem magasba ezt a trófeát. Már most éhesek vagyunk a visszatérésre, hogy még többször nyerjünk!

A veretlenül világbajnoki címet szerzett duó – amely kilencedik tornagyőzelmét aratta együtt – a trófea mellé 700 ezer dollárt kapott. 

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.