Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott Sopronban

Harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

A magyar válogatott 87-63-ra legyőzte Görögországot a Sopronban zajló U18-as Európa-bajnokságon. Ezzel Balogh Judit együttese megnyerte a B-csoportot és a szerdai nyolcaddöntőben az A-csoport negyedik helyezettjével, Horvátországgal mérkőzik.

A találkozónak nagy volt a tétje válogatottunk számára, hiszen a csoport első helyének megszerzésével esély nyílt arra, hogy egy egészen jó ágra kerüljenek a magyar lányok. Az első percekben fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 7-7 után Gereben Lívia, Juhász Dorka, Pusztai Petra és Kányási Veronika pontjaival 16-7-re lépett el a magyar csapat. Ekkor még 3 perc volt hátra az első szakaszból. A görögök időt kértek és ha ekkor ránéztünk a statisztikára, akkor azt láthattuk, hogy már hatan szereztek pontot a magyar keretből. Riválisunknak eközben kilenc eladott labdája volt és ebből is tudtunk építkezni. Nem véletlen, hogy a két csapat között már ebben a periódusban 13 pont volt a legnagyobb differencia.

A 23-12-ről induló második negyedet magyar részről Juhász 6 pontja vezette fel. Ezt követően a görögök még 29-20-ra felzárkóztak. Ekkor Balogh Judit időt is kért. A következő görög akciónál riválisunk ziccert hibázott, majd a másik oldalon hasonló helyzetből Gereben betalált. Karagits Kira 2+1-es helyzetéből pedig 34-22-nél újra 10 pont fölé nőtt a különbség. A döntést a félidő hajrája hozta el, amikor 36-28 után Lelik villant, majd a következő akciónál csak fault árán tudták megállítani. Az első büntetője sikeresnek bizonyult. A második kimaradt, de a lepattanóból Gereben talált be. Az utolsó másodpercekben egy labdaszerzés után pedig ismét Lelik büntetőzhetett, amiből az egyik szintén sikeresnek bizonyult. Nem egészen 55 másodperc leforgása alatt 6-0-t csinált válogatottunk és ezzel 14 pontra nőtt a különbség a félidőre. Vezettünk a lepattanókban, a 11 gólpasszra és a 7 szerzett labdára mindössze 10 eladott labda jutott.

A harmadik negyed elején Juhász Dora két találatával 46-28-ra léptünk el, ez már 10-0-s futás volt összességében. Gyakorlatilag ekkor el is dőlt a győztes kiléte. Lelik és Pusztai triplái 56-33-as vezetést eredményeztek, majd nem sokkal később Juhász is betalált távolról. Kifejezetten szép összjátékokat, hatékony támadójátékot láthattunk. A csapat védekezése az egész tornán stabil, lényegében nem tudnak ellenfeleink könnyű ziccereket elérni ellenünk. A legnagyobb differencia 27 pont volt ebben a szakaszban. Végül egy dudaszós görög találat behullott, így 69-44-ről futottak neki a csapatok az utolsó 10 percnek.

Mindkét szakmai stáb sokat cserélt a záró szakaszban. Pályára kerültek olyan játékosok is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Végül a két keretből a meccsre nevezett mind a 24 játékos megmutathatta magát. A különbség 24-29 pont között állt be. A végjátékban Boros Dorka, Czukor Dalma, Varga Kamilla is megszerezte első pontjait az összecsapáson. Végül ezt a 10 percet ugyan megnyerte minimális különbséggel ellenfelünk, de összességében ez a mérkőzés és az egész csoportkör kiváló teljesítményt hozott válogatottunk részéről. Juhász Dorka 25, Lelik Réka 14, Pusztai Petra 12 ponttal zárt. Folytatás szerdán 18 órától Horvátország ellen.

Forrás: wbasket.hu.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...