Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Harc a bajnoki aranyéremért
A bajnoki mérkőzés első félidejében Határ Bernadett (labdával) ponterősen játszott Fotó: Németh Péter

Biztosan kezdte a döntőt a Diósgyőr ellen a Sopron Basket csapata

Harc a bajnoki aranyéremért

| Rázó László | Sport

Magabiztosan nyerte a bajnoki döntő első felvonását a Sopron Basket: Roberto Iniguez együttese nem engedte kibontakozni a DVTK-t, és 14 pontos győzelemmel kezdte a finálét.

A sérüléssel bajlódó Fegyverneky Zsófia nem tudta vállalni a játékot, a légiós szabály miatt pedig ezúttal Tina Jovanovic maradt ki a soproniak keretéből. A Sopron Basket repülőrajtot vett, néhány perc után már tíz ponttal vezettek az Iniguez tanítványok. A nagyszünet előtt a hazai csapat két fiatal játékosa, Dubei Debóra és Határ Bernadett mutatott ponterős játékot, így tizenegy egységnyi előnnyel fordultak a csapatok (35–24).

A szünet után maradt, sőt, nőtt a különbség a felek között, csendesen csordogált a meccs, amelyen izgalmakat leginkább a játékvezetői ítéletek hoztak… Casas kiemelkedően játszott és Turner is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat. A palánk alatti csatából egyértelműen a Sopron Basket jött ki jobban, a meccs végére 12-vel több lepattanót gyűjtöttek a hazaiak. A végeredmény: Sopron Basket – Aluinvent–DVTK Miskolc: 74–60.

– Nem tetszett a mérkőzés, ha tévében látok egy ilyen összecsapást, akkor átkapcsolok – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – Nem értettem a játékvezetői felfogást sem, teljesen feleslegesen ők léptek elő főszereplővé. Gratulálok a miskolci közönségnek, hátrányban is fantasztikusan buzdították kedvenceiket, sok erőt adtak nekik.

A bajnoki finálé második összecsapása lapzártánk után ért véget, a harmadik mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik Sopronban. A bajnoki döntő addig tart, amíg valamelyik csapat megszerzi a három győzelmet. Amennyiben a Sopron Basket kerül ki győztesen a párharcból, tizenharmadik bajnoki aranyát veheti át a kosárlabdacsapat. 

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.