Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Győzelem Szlovákia ellen
A női válogatott fontos győzelmet szerzett Szlovákia ellen Sopronban Fotó: MTI – Krizsán Csaba

„Extázisban játszottunk, ezért köszönet jár a kiváló közönségnek is”

Győzelem Szlovákia ellen

| Rázó László | Sport

A soproni mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a női kosárlabda-válogatott. Az Eb-selejtezőn Szlovákia ellen léptek pályára a mieink, a meccs előtt hivatalosan is elbúcsúztatták a nemzeti együttestől Fegyverneky Zsófiát.

Vasárnap este Szlovákia legjobbjai ellen lépett parkettre a Székely Norbert vezette nemzeti együttes. Kötelező volt a győzelem, hiszen meglepetésre Hollandiában tízpontos vereséggel kezdte a selejtezősorozatot a magyar csapat. A soproni játékosok közül Határ Bernadett és Dubei Debóra is a kezdők között kapott helyet, és ott volt a pályán Yvonne Turner, a korábbi soproni közönségkedvenc is.

A meccset a Szlovákok kezdték jobban: Balintova vezetésével kiválóan dobták a hármasokat, és a magyar csapat néha érthetetlen hibáit kihasználva könnyű kosarakat szereztek. Dubei fontos hármassal jelentkezett a meccs elején, Határ Bernadett pedig az egész mérkőzésen megbízható teljesítményt nyújtott, folyamatosan gyűjtötte a pontokat. A center mellett Zele Dorina kapta el a fonalat a magyarok közül, pontjaival pedig a szünetben már a magyar csapat vezetett (36–32).

A harmadik negyedben aztán olyan játékot láthatott a soproni publikum, amelyet már az elejétől remélt mindenki: Turner kosara után sorban jöttek a magyar pontok, Kiss Virág, majd Zele hármasaira alig volt válasz a szlovák oldalról. Ebben a szakaszban el is dőlt a találkozó, a magyar együttes 24 pontot szerzett és csak 11-et kapott. Néhány szlovák hármas még borzolta a hazai kedélyeket, ez után azonban Studer Ágnes és Zele Dorina visszaállította a különbséget, a magyar csapat pedig végül magabiztosan győzte le Szlovákiát. A végeredmény: Magyarország–Szlovákia: 73–59.

– Idegesen kezdtük a találkozót, még bennünk voltak a hollandiai vereség nyomai – mondta Székely Norbert szövetségi kapitány. – Új elemeket találtunk ki a játékunkban, erre fogékonyak voltak a lányok, aminek nagyon örülök. Extázisban játszottunk, ami természetes is egy ilyen érzelmes találkozón, és amiért köszönet jár a kiváló közönségnek is.

Fegyverneky Zsófiát búcsúztatták

A női válogatott meccs előtt, kisebb ünnepség keretében hivatalosan is elbúcsúztatták a nemzeti együttestől Fegyverneky Zsófiát. A Sopron Basket kiválóságát Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke és dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte.

– Nagyon szép időszakokat volt szerencsém megélni válogatottként, összesen 135-ször húzhattam magamra a címeres mezt – mondta Fegyverneky Zsófia. – Tavaly még egy meccsre visszatértem, de tulajdonképpen már 2017-ben visszavonultam, azóta volt időm megemészteni és lezárni magamban a pályafutásomnak ezen szakaszát. Gyönyörű emlékeket őrzök a válogatottról, hazai Európa-bajnokságon szerepelhettem, óriási dolognak tartom, hogy tizenöt évig szolgálhattam a nemzeti együttest. Nagyon köszönöm ezt a megható megemlékezést, kiváló alkalom volt erre a nemes gesztusra a soproni Eb-selejtező, köszönöm a közönség szeretetét!

Kapcsolódó cikkek