Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Győzelem a rangadón
A Sopron Basket izgalmas meccsen kapott ki az Euroligában (felvételünkön), a bajnoki mérkőzésen aztán a soproni csapat kiütötte a Szekszárdot Fotó: Németh Péter

A Sopron Basket az Euroligában a Kurszkhoz látogat

Győzelem a rangadón

| Rázó László | Sport

Az Euroligában továbbra sem megy a Sopron Basket együttesének, ezzel szemben a bajnokságban most is bravúrosan szerepelt Roberto Iniguez csapata.

A múlt héten a nemzetközi porondon fájó vereséget szenvedett a Sopron a Salamancától, a Szekszárd elleni rangadón aztán javítottak a kosaras hölgyek. A bajnokságban a jelenlegi erőviszonyok között a legnagyobb rangadót rendezték meg vasárnap városunkban. A bajnoki címvédő Sopron a tavalyi ezüstérmes Szekszárd csapatát fogadta. A második negyed a vendégeknek volt végzetes: a Szekszárd mindössze 4 (!) pontot tudott dobni ebben a szakaszban, miközben a Turner által vezetett hazaiak szórták a pontokat. A szünet után sem adott esélyt a Szekszárdnak a Sopron: örömkosárlabda és hatalmas kiütés lett a vége, a szurkolók felállva ünnepelték kedvenceiket. A végeredmény: Sopron Basket – Atomerőmű-KSC Szekszárd, 82–48.

A spanyol Salamanca elleni, őszi idegenbeli győzelem még élénken élt a szurkolók emlékezetében, így óvatos optimizmussal várták a hazai mérkőzést. A Sopron Basket jól kezdett, de jött a végzetes második negyed: rengeteg hibával játszott a hazai csapat, a Salamanca pedig kihasználta ezeket, és komoly előnyre tett szert, 17 ponttal vezettek a spanyolok a szünetben. Sajnos a végjátékban is a vendég csapat volt a jobb, így ők örülhettek. A végeredmény: Sopron Basket – Perfumerias Avenida Salamanca, 66–68.

– Az Euroliga-meccsen a második negyedben olyan gyengén játszottunk, hogy emiatt megérdemeltük a vereséget. A bajnokin kimondottan örültem, hogy a magyar játékosaink ennyire jól kosárlabdáztak, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző.

A Sopron Basket csütörtökön az Euroligában eddig veretlen Kurszk, vasárnap pedig az MTK otthonában lép pályára.

Fegyverneky az év játékosa

A hétvégi Szekszárd elleni mérkőzés előtt Sopron város képviseletében dr. Farkas Ciprián tanácsnok köszöntötte a 2018-as év női kosárlabda-játékosát, Fegyverneky Zsófiát, illetve csapatát, akik a múlt heti 30. sportgálán a győri bajnoki miatt nem tudtak jelen lenni. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...