Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Győzelem a nyitányon

| Munkatársunktól | Sport

A Sopron Basket esélyeshez méltóan, győzelemmel kezdte bajnoki szereplését a 2020–2021-es bajnokságban. Gáspár Dávid együttese a fővárosban, a Ludovika FCSM Csata otthonában lépett pályára.

A találkozón meglepetésre a budapesti együttes kezdett jobban, egy negyed után 9 egységgel vezettek a hazaiak. Gabby Williams hasznosan kosarazott első, soproni mezben játszott mérkőzésén. Fegyverneky Zsófi és Megan Walker pedig tett arról, hogy csökkenjen a Csata előnye, nagyszünetben azonban így is három pont volt oda (41–38). 

Fegyverneky Zsófi öt pontjával a fordulás után a vezetést is átvette a Sopron Basket, azonban még a harmadik negyed is izgalmasan alakult. Hogy aztán az utolsó etapban teljesen felőrölje ellenfelét a vendégegyüttes: mindössze 6 pontot szerzett az utolsó tíz percben a Csata, miközben a soproniak 26-ot dobtak, így magabiztos sikerrel vette az idei első akadályt Gáspár Dávid alakulata. A mérkőzés végeredménye: Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket: 62–82

– Sok problémánk volt az első félidőben, nem úgy ütköztünk, védekeztünk, és nem úgy szedtük a lepattanókat, ahogy azt elvárom a csapatomtól – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Csak fejben tudtuk, mit kellene tenni, a kivitelezésbe rendre hiba csúszott. A második félidőre feljavultunk, korrigáltuk a hibákat, ennek köszönhető a győzelmünk.

A Sopron Basket szerdán 17.30-kor a Győr ellen kezdi hazai szereplését. 

Kapcsolódó cikkek