Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Grappling Sopronban
A G4 Grappling Liga soproni fordulójában izgalmas küzdelmeket láthatott a közönség

Növényi Norbert évente bajnokságot rendezne a városban

Grappling Sopronban

| Rázó László | Sport

174 nevezés érkezett a G4 Grappling Liga soproni fordulójára a Novo­matic­-aré­ná­ban.

Babos Zoltán, a Soproni Növényi Sportakadémia vezetője elmondta: városunkban több mint három éve honosították meg a grapplinget, jelenleg mintegy 25 versenyzőjük van.


– 8–10 versenyzőt mindig tudunk indítani a nagyobb megmérettetéseken, és komoly sikereink is vannak – mondta Babos Zoltán. – Táp Ferenc tavaly magyar bajnok volt, az idén októberben lezárult bakui vébén pedig ezüstérmes lett, Dénes Ákos pedig szintén a világbajnokságon szerzett harmadik helyezést.
A statisztikák szerint a grapp­ling egyre népszerűbb, országos szinten a versenyzők száma megközelíti a birkózók létszámát. A sportág vezetőinek célja, hogy a küzdősport mihamarabb olimpiai sport legyen.


A soproni bajnoki forduló megnyitóján Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sport bizottság elnöke hangsúlyozta: Sopron a nemzet sportvárosa, ahol rengeteg egyesület, edző és versenyző sportol, a mostani esemény pedig újabb üde színfolt a város sportpalettáján.


Növényi Norbert olimpikon, kick-box, MMA és grappling világbajnok bízik abban, hogy Sopronban is lehetőség lesz minden évben versenyt rendezni e sportágban, amely hazánkban is egyre népszerűbb.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...