Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gőzerővel készülnek az atlétikai vb-re

Gőzerővel készülnek az atlétikai vb-re

| Sport

Több mint 200 ország 2000 sportolóját várják az idei budapesti atlétikai világbajnokságra. A viadal akár hárommilliárd tévénézőhöz is eljuthat.

Száz nappal a budapesti atlétikai világbajnokság rajtja előtt bemutatták Youhuut, az esemény kabalafiguráját. Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: Középkelet-Európában Magyarország bizonyíthatja először, hogy meg tud szervezni egy ekkora eseményt. Jelenleg 203 ország részvétele biztos, de a cél 206 ország indulása, amivel minden idők legnagyobb vb-jét tudnák megrendezni.

– Már 77 országból vásároltak jegyeket, jelenleg több mint háromszázan dolgozunk a vb sikeréért, de augusztusban tízezernél is több ember munkáját kell majd összehangolni – hangsúlyozta Németh Balázs. – A percre pontosan lebontott terveinket bemutattuk a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (WA), ezzel kapcsolatban csak kisebb módosításaik voltak. Azt a visszajelzést kaptuk, hogy ha ezt megvalósítjuk, a budapesti lehet minden idők legjobb atlétikai vb-je. A sikeres rendezés nemzeti ügy.

Joe Ridgeon a sajtóeseményen átadta a magyar szervezőbizottság vezetésének a WA első osztályú licencét, amelynek köszönhetően a Nemzeti Atlétikai Központ hivatalosan is házigazdája lehet az augusztus 19. és 27. közötti budapesti világbajnokságnak.

A WA egyik első embere elmondta, a héten megvolt a stadion készenléti állapotát vizsgáló egyik utolsó vizit, a WA-nál pedig nagyon elégedettek voltak a látottakkal.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke megköszönte a szervezőbizottság munkáját. A magyar indulókkal kapcsolatban megjegyezte, elkezdődött a kvalifikációs pontgyűjtés, reményeik szerint minél hamarabb sikerül majd kivívniuk a csapattagoknak a részvételi jogot. 45–55 atléta indulásában bíznak, a versenyzőknek pedig minden korábbinál nagyobb motivációt ad az, hogy hazai környezetben bizonyíthatnak. (Forrás: mti)

Kapcsolódó cikkek