Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólzáporos meccsek
Hazai pályán 9–0-ra nyert az SC Sopron csapata a Győrszentiván ellen Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron több játékosa is megtalálta a góllövő cipőjét

Gólzáporos meccsek

| Páder Vilmos | Sport

A hétvégén városunk lab­darúgó­csapatai számtalan gólt rúgtak, illetve kaptak. Az SC Sopron megnyerte első hazai meccsét, a SFAC szintén itthon játszott, de kikapott.

Az SC Sopron szépszámú szurkolótábora előtt kitett magáért, már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, sorra vezetett jobbnál jobb támadásokat, de a Győrszentiván védelme állta a sarat. Közel fél óra játék után megtört a jég, Kocsis Ármin kiváló labdát kapott, csinált két jó cselt, majd a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1–0. A gól felrázta a hazaiakat, megszűnt a görcsös akarás, felszabadultan játszottak Galambosék, tíz percre rá Gere fejes góljával már 2–0-ra vezettek. A szünetet követően Galambos kapott pazar átadást Kocsis Ármintól, majd kapásból kilőtte a hosszú sarkot, 3–0. Csereként lépett pályára az 54. percben a sérüléséből felépülő, gólerős Honyák Máté, és gyorsan meghálálta a bizalmat. Az 58., 68., 72. és a 84. percben rúgott 4 látványos gólt, és adott egy gólpasszt, játékával a mezőny fölé nőtt. Csapaton belül nagy az öröm, hogy az újból soproni színekben játszó Varga Kevin is a kapuba talált, illetve két tehetséges játékos, Kocsis Ármin és Gere Richárd is megtalálta góllövő cipőjét. A szurkolók a mérkőzés végén vastapssal köszönték meg a játékosok hozzáállását. SC Sopron – Győrszentiván: 9–0.

Az SC Sopron országos kiemelt bajnokságára aspiráló gárdája hazai pályán listavezetőhöz méltó játékkal, 6–0 arányban verte a Nagykanizsát. Az U19-es korosztály 3–3-as döntetlent játszott a szintén Zala megyei U19-esekkel.

A SFAC hazai pályán fogadta a tavaly még NB III-as Csornát, és 9–0 arányú vereséget szenvedett. Az Anger réti fiataloknak még nagy falat a rábaközi együttes, de a tisztes küzdőszellem mindenképpen dicséretes.

A Lövér körúti lila-fehérek a megyei III. osztályú bajnokság harmadik helyén álló Csapod együttesét fogadták, és pazar játékkal 11–1 arányban „bedarálták” a vendégcsapatot. Az SVSE legénysége meggyőző játékot mutatva hozza a mérkőzéseit, és magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát.

A SC Sopron NB II-es női labdarúgói hazai pályán helyenként látványos játékot mutatva, fölényes 6–0 arányú győzelmet arattak a Nagykanizsa felett. A csapat tartja 2. helyét a tabellán. Az U16-os lány korcsoportban Ajka ellen 2–2-es döntetlent értek el a soproni fiatalok.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...