Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gólözön a kispályás bajnokságon

| Páder Vilmos | Sport

Befejeződött a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség által működtetett kispályás labdarúgó-bajnokság őszi szezonja. A Halász Miklós Sporttelepen, valamint a tóparti pályákon 442 mérkőzést játszottak és 2323 gól született, ami mérkőzésenként 5,26-os átlagnak felel meg.

Az elsőosztályú bajnokságban az Erzsébet Kórház telel az első helyen 39 ponttal, második az Aramis Söröző–Sportuszoda 36 ponttal, harmadik a Camel Team 33 ponttal, negyedik a Panama SK 31 ponttal. 

A másodosztályú bajnokságot az EXVAX vezeti 33 ponttal, második az Aréna GYM 31 ponttal, harmadik a Zamek FC 27 ponttal, negyedik a Mobil-Sziget Sopron 26 ponttal.

A harmadosztályban az FC Radír végzett az első helyen harminckilenc ponttal, második a Hirschler 35 ponttal, harmadik a Séf-Mogul Fertőrákos 33 ponttal, negyedik a Csaknorisz 23 ponttal.

A negyedosztályt a Tibor és Haverjai fölényesen, negyven ponttal vezeti, második a Sportbüfé Hegykő harminc ponttal, harmadik a Sport Söröző huszonnégy ponttal, negyedik a Pool Bar FC szintén huszonnégy ponttal.

Senior első osztályban, az idősebb labdarúgók bajnokságában az Olajdepó Autószerviz huszonnégy ponttal áll az élen. Második a Közti II. tizenkilenc ponttal, harmadik a Mozaik II. tizenhárom ponttal, negyedik a Sport Söröző II. tizenhárom ponttal.

A kispályás bajnokság sportszerű keretek közt zajlott, a futballisták kevesebbet szabálytalankodtak, mint a korábbi időszakban, így a játékvezetők is kevesebb piros, illetve sárga lapot mutattak fel. Remélhetőleg a tavaszi bajnokságban is folytatódik ez a pozitív tendencia.

A III. Advent Kupa Férfi Teremlabdarúgó Torna december 21-én, szombaton 8 órától kezdődik a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Szintén itt sportolási lehetőséget biztosít a kispályás csapatoknak a téli időszakban a Sopron Városi Téli Teremlabdarúgó Torna, amely január 11-től február végéig tart szombati játéknapokon.

Kispályás gólkirályok:

I. osztály –Török Gábor (Centrál) 32 gól

II. osztály – Járfó László (K.A.F.C.) 16 gól

III. osztály – Gyurasics József (FC Radír) 23 gól

IV. osztály – Kása Tibor (Tibor és Haverjai) 22 gól

A legtöbb pontot szerzett csapatok:

1. Tibor és Haverjai (IV. osztály) 40 pont

2. FC Radír (III. osztály) 39 pont

3. Erzsébet Kórház (I. osztály) 39 pont

4. Aramis Söröző-Sportuszoda (I. osztály) 36 pont

5. Hirschler (III. osztály) 35 pont

Kapcsolódó cikkek