Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólerős futballmeccsek
2–2-es döntetlennel zárult az SC Sopron Fehérvár II. elleni hazai mérkőzése. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: 4 találat és 4 megszerzett pont a múlt hétről

Gólerős futballmeccsek

| Molnár Zoltán | Sport

Újabb két mérkőzésen van túl az SC Sopron az NB III-as bajnokság nyugati csoportjában. Mátyus János vezetésével tovább őrzi bajnoki veretlenségét a gárda.

A múlt hét közepén a Mol Fehérvár FC II. ellen 2–2-es döntetlen született, míg a hétvégén a forduló előtt 5. helyen álló Érdi VSE csapatát sikerült 2–0 arányban legyőzni.

A Fehérvár II. elleni találkozón mindkét csapat célja a győzelem volt, annak érdekében, hogy feljebb lépjen a tabellán. Ennek megfelelően egy gólgazdag meccset láthattak a városi stadionba kilátogató nézők. A mérkőzés elég változatosan alakult, a vendégvezetést követően a második félidőben megfordították az állást a soproniak, viszont az előnyt nem sikerült megtartani a lefújásig, így 2–2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

A hétvégi érdi mérkőzésre aztán sikerült átmenteni a gólerős formát, ami mellé a védelem is 90 percig koncentráltan játszott, ennek köszönhetően pedig egy magabiztos 2–0-s sikert aratott a piros-fehér alakulat.

– Sajnos a hétközi meccsünkön kiengedtük a kezünkből a győzelmet, nem sikerült itthon tartanunk a három pontot. Azt tudtuk, hogy a védekezésen javítanunk kell, így készültünk az Érd elleni összecsapásra – kezdte az összegzést Mátyus János vezetőedző. – Támadásban aztán ott folytattuk, ahol abbahagytuk, a védelmünk pedig stabilabb lett. Hatalmas gratuláció a csapatnak, úgy gondolom, a három meccsemen elért 7 pont azt mutatja, sikeres startot vettünk.

A hétvégén újabb felsőházi csapat lesz az ellenfél. A bajnokság tizedik fordulójában a második helyezett VLS Veszprém érkezik Sopronba. A találkozót október 3-án, vasárnap 16 órakor rendezik a városi stadionban.

Az SC Sopron jelenleg a tizenegyedik helyen áll a tabellán.

További soproni eredmények – 7. forduló:

Megyei I. osztály: SFAC–Kapuvár: 4–3

Megyei II. osztály: SVSE: szabadnapos

Megyei III. osztály: Zsira–SFAC II: 7–0

Kapcsolódó cikkek