Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gokartbajnokság
A téglagyár területén kialakított Racing Arénában ezer méter hosszú pályán versenyezhettek a soproni általános iskolás fiatalok Fotó: Németh Péter

Gokartbajnokság

| Munkatársunktól | Sport

Múlt héten a soproni általános iskolák felsősei mérték össze tudásukat a Racing Aréna téglagyári gokartpályáján. A Soproni Gokart SE és a sportfelügyelet közösen szervezte meg a selejtezőkből és döntőből álló városi gokartbajnokságot.

Minden soproni általános iskola tíz diákot delegálhatott a futamokra. Az előselejtezőket időmérős rendszerben bonyolították, a fiataloknak kétszer 5 perces bemelegítés után 8 kört kellett teljesíteni. Az időeredmények alapján minden iskolából a legjobb három versenyző került a döntőbe. 

– A döntőben már test test elleni küzdelem volt, ez azt jelenti, hogy nem egyesével versenyeztek a fiatalok, hanem hatos csoportokban rendeztünk futamokat – mondta el Bősze Péter, a Soproni Gokart Sport­egyesület elnöke. – Az első két helyezett jutott tovább, ők szintén egy hatos futamban vettek részt, ennek első három helyezettje pedig a legnagyobb, 270 köbcentis kategóriában mérhette össze tudását. A legjobb gokartosokat serleggel és oklevéllel díjaztuk.

Az első helyet a Gárdonyi-iskola diákja, Bai Benjamin szerezte meg, második a szintén gárdonyis Horváth Boldizsár lett, a dobogó harmadik fokára pedig a Hunyadi-iskola tanulója, Horváth Levente állhatott fel.

A sportvezető hozzátette: korábban rendkívül népszerűek voltak a technikai sportok Sopronban, mára azonban kevesen foglalkoznak az ebbe a körbe tartozó sportágakkal. Idén először rendezték meg a városi bajnokságot annak érdekében, hogy népszerűsítsék a gokartozást. Az általános iskolások nem akármilyen körülmények között versenyezhettek: a Racing Aréna 1000 méteres gokartpályája a leghosszabb az országban.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.