Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Futsal diákolimpia
A Fáy-iskola bronzérmes csapata

Futsal diákolimpia

| Munkatársunktól | Sport

Bronzérmet szerzett a futsal diákolimpia országos döntőjén a Fáy-iskola csapata.

Zalaegerszegen rendezték meg a közelmúltban az V.–VI. összevont korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjét, ahova 399-ből a 20 legjobb csapat jutott be. Győr–Moson–Sopron megyét a Fáy csapata képviselte.  

A csoportmérkőzéseken született három győzelemmel és egy döntetlennel már a legjobb nyolc közé került a csapat. Keresztjátékban a szegediek legyőzésével a legjobb négybe jutottak, de a fizikai fölényben lévő veszprémiektől vereséget szenvedtek. A helyi, zalaegerszegi csapattal a harmadik helyért vívott mérkőzésen a rendes játékidőben 0:0 lett az eredmény, majd büntetőrúgásokkal sikerült megszerezni a dobogó harmadik helyét. A legtöbb gólt – nyolcat – Purt Patrik lőtte. A diákokat Finta Zoltán és Németh Norbert testnevelő tanárok készítették fel a versenyre. A bravúros szerepléssel történelmi sikert értek el a diákok, hisz ilyen kiemelkedő sporteredmény még nem született az intézmény fennállása óta. Felvételünk felső sorában Németh Norbert, Kiss Péter, Kulcsár Ábel, Vörös Tamás Barnabás, Majnovics Martin, Holzmann Patrik, Finta Zoltán, az alsó sorban Purt Patrik, Halász Márk, Vörös Péter ­Bence, Bata Márk.

Kapcsolódó cikkek

Sportszerű bajnokság

Sportszerű bajnokság

2022. 06. 22. | Munkatársunktól

Lezárult a 2021–22-es városi kispályás labdarúgó-bajnokság. Az utolsó meccseket követően az eredményhirdetést is megtartották: az 1. osztály felsőházá...