Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Futókat vár  a Szalamandra SE
A Szalamandra Sportegyesület alapítói: Lakatos Noémi, Csollány Szilveszter és Poór Brigitta

Futókat vár a Szalamandra SE

| Rázó László | Sport

Közösségépítés, kezdő és haladó futók edzése és egészséges életmódra ösztönzése – ezzel a céllal alapított új sportegyesületet városunkban Lakatos Noémi két ismert sportoló, Poór Brigitta Eb- és vb-győztes tereptriatlonista és Csollány Szilveszter olimpiai és világbajnok tornász társaival.

A csapat azt vallja, hogy nem teljesítményalapú, hanem élményközpontú edzéseket szeretne tartani.  

– Nagyon népszerű a futás napjainkban, egyesületünknek is ez a sportág az alaptevékenysége – mondta Lakatos Noémi edző. – A futás alatt azonban nem feltétlenül azt értjük, hogy meg kell szakadni egy-egy unalmas edzés alatt, senkire nem erőltetünk rá fárasztó edzésprogramot. Sokkal inkább azoknak kínálunk tréninglehetőséget, akik szeretnék élvezni a mozgás örömét, vagy gyönyörködni futás közben a csodálatos Soproni Parkerdőben.

A tréner hozzátette: szakmai segítséget szeretnének teremteni olyan amatőr sportolók számára is, akik komoly célokat tűznek ki maguk elé, például egy maraton vagy félmaraton teljesítése.

A Szalamandra Sportegyesület első hivatalos edzése és futása a Károly-kilátó mellől, a Kőhalmy Vadászati Múzeumtól indul. Szeptember 17-én, csütörtökön délután négykor találkoznak a résztvevők, majd közös bemelegítés után egy rövidebb futás, és levezetés szerepel a programban, utána pedig kötetlen beszélgetésre várják a résztvevőket. A sportegyesület minden érdeklődőt szeretettel vár!

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.