Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Futás csípős hidegben
Gyermekek és felnőttek is hangulatos, belvárosi futással emlékeztek a hűség napjára Sopronban Fotó: Németh Péter

A sportesemény távjait kétszázötvenen teljesítették

Futás csípős hidegben

| Rázó László | Sport

Az idei évben is hangulatos, belvárosi futással ünnepelték a hűség napját Sopronban.

A sportfelügyelet által létrehozott esemény keretében ez alkalommal is két táv közül választhattak a hűség napi futók: 1,2 vagy 3,2 kilométert teljesíthettek Sopron történelmi belvárosában. A Petőfi téri rajt előtt alapos bemelegítésen eshettek át a résztvevők, majd a gyerekek számára eldördült a startpisztoly. A felnőtt mezőny rajtját Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke indította el, aki maga is teljesítette a hosszabb távot. Szintén ott volt a futók között dr. Farkas Ciprián tanácsnok, aki a célba érkezést követően a díjkiosztón is részt vett.


– Kiváló hangulatú volt az idei hűség napi futás is, igazi, csípős, téli időben kellett teljesíteniük a résztvevőknek a távot. Gratulálok nekik, és örülök, hogy idén már 250 futónk volt! – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – A legjobbakat kategóriánként oklevéllel, éremmel és serleggel díjaztuk, de minden résztvevő kapott ajándékot. Azt hiszem, idén is méltó módon kapcsolódtunk sportrendezvényünkkel a hűség napi eseményekhez.


A futás helyezettjei Tóka Zsófi, Vajda Júlia, Lapos Rita (2008. január 1. vagy azután született lányok kategóriában), Molnár Bendegúz, Kovács Boldizsár, Uzoni Elliot (2008. január 1. vagy azután született fiúk), Nagy Emma, Moser Boglárka, Nagy Hanna (2004. január 1. és 2007. december 31. között született lányok), Nyikos Balázs, Németh Levente, Smuk János (2004. január 1. és 2007. december 31. között született fiúk), Köcsky Tamara, Staub Júlia, Hidy Nicole (2000. január 1. és 2003. december 31. között született lányok), Nádudvari József, Kókai Áron, Gerebenes Károly (2000. január 1. és 2003. december 31. között született fiúk), Gál Fanni, Gál Petra, Mónika Jakubik (1999. december 31. vagy azelőtt született nők) és Koch Ágoston, Vajda János és Ruzsits Patrik (1999. december 31. vagy azelőtt született férfiak) lettek.

Kapcsolódó cikkek