Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Formálódik az SVSE
A szezon második edzőmeccsét a Király SE ellen játszotta az SVSE. A soproniak 7–0-s győzelmet arattak. Fotó: Németh Péter

Edzőmeccsekkel (is) készül a tavaszi szezonra a focicsapat

Formálódik az SVSE

| Páder Vilmos | Sport

Napról napra erősödik, formálódik az SVSE NB II-es labdarúgócsapata. Szinte minden posztra érkezett új játékos, illetve lejátszották az első edzőmérkőzéseket is.

Szabó Viktor csatár Ceglédről, Kitl Krisztián középpályás Diósgyőrből igazolt Sopronba. Legjobban a védelem erősödött, megérkezett Kunsági Roland, az FTC, a Honvéd és az ETO FC Győr korábbi kapusa, Varga Róbert nagy NB I-es rutinnal rendelkező védő, valamint Czingráber Máté, az SC Sopron saját nevelésű játékosa a Budapesti Vasastól, illetve a szintén SC Sopron nevelésű Tóth Dávid, a Szombathelyi Haladásból.

Távozott Kulcsár Kornél, illetve új egyesületet kereshet magának Ágh Zoltán. A csapatnak két komoly sérültje is van, a soproniak kedvence, a kapitány, Sifter Tamás és a csupaszív játékos, Szabó László. Bekő Balázs vezetőedző egy ideig nem számíthat egyikükre sem.

A hétvégén lejátszotta második előkészületi mérkőzését az SVSE, és gólzáporos, 7–0-s győzelmet aratott a Vas megyei I. osztályban szereplő Király SE ellen. A gólokat Horvát Péter (4), Kitl Krisztián (2) és Tóth Martin (1) lőtte.

A vasutas fiúk harci kedve egyre erőteljesebb, játékstílusuk újszerű, eredményesebb. Bekő mester sikeres profi játékos pályafutásából hozott mentalitására egyre fogékonyabbak játékosai. Szombaton az Ajka együttese érkezik Sopronba, a mérkőzés 11 órakor kezdődik a városi stadionban, rossz idő esetén pedig az SVSE Lövér körúti műfüves pályáján.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...