Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Formában tartja magát
Ferenczi Csongor továbbra is motiváltan készül és segíti klubtársai fejlődését Fotó: Németh Péter

Formában tartja magát

| Rázó László | Sport

Újra csapatban edz és készül a következő megmérettetésre Ferenczi Csongor. A karatéka ugyan idén kijutott a grúziai Európa-bajnokságra, de azt a járványhelyzet miatt elhalasztották.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, kemény küzdelemben szerezte meg az országos bajnoki címet idén tavasszal Ferenczi Csongor, a WAIDO Fight Academy versenyzője (Magyar bajnok karatés, Soproni Téma, 2020. március 4.). A 22 éves fiatalember így kvalifikálta magát a grúziai kyokushin karate Európa-bajnokságra. A kontinensviadalt májusban rendezték volna meg, azonban a koronavírus-járvány miatt természetesen ez a verseny is elmaradt. 

– Egyrészt rossz érzés volt lemaradni az Eb-ről, hiszen ez akár kiugrási lehetőség is lehetett volna számomra – mondta Ferenczi Csongor. – Ugyanakkor fiatal vagyok még, ez lett volna az első kontinenstorna, amin részt veszek, de úgy gondolom, bőven lesz még lehetőségem nagy nemzetközi versenyeken megmutatni a tudásom. Érdekesség, hogy egy másik karateszervezet Spanyolországban rendezett volna Eb-t, ezen is részt vehettem volna, de a másikhoz hasonlóan ez a verseny is elmaradt.

A karatéka hozzátette: arról egyelőre nincs információjuk, hogy pótolják-e az elmaradt nemzetközi tornákat, és ha igen, akkor milyen időpontban. Jelenleg úgy készülnek, hogy a karateversenyzők legkorábban szeptemberben találkozhatnak ismét nemzetközi versenyeken, akkor hagyományosan Horvátországba szoktak utazni.

– Úgy érzem, jó formában mentem volna az Európa-bajnokságra, fejben nagyon rendben voltam, megvolt a kellő motivációm, innentől már „csak” a testi, fizikai felkészülés kellett volna – tette hozzá Csongor. – Nyolc közé vártam magamat, de dobogós helyben is reménykedtem. Ugyanakkor az élet a vírushelyzet miatt átalakult, jelenleg annak is nagyon örülök, hogy teremben, csoportosan edzhetünk. Ez azért nagy dolog, mert három hónapig csak otthon végeztem saját testsúlyos gyakorlatokat, illetve futást és kerékpározást. Ehhez képest nagyon motiváló a csoportos edzéslehetőség.

Kapcsolódó cikkek