Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fontos kosaras győzelmek
A Hatay elleni győzelem azt jelentette, hogy ismét Európa legjobb nyolc együttese közé jutott a Sopron Fotó: Németh Péter

A bajnoki alapszakaszt már most megnyerte a Sopron Basket

Fontos kosaras győzelmek

| Rázó László | Sport

Egy hét alatt két jelentős győzelmet szerzett a Sopron Basket. Roberto Iniguez tanítványai a török Hatay elleni nyertes meccsel bebiztosították helyüket a legjobb nyolc között az Euroligában, a bajnokságban pedig az első helyen zárják az alapszakaszt.

Hétvégén a bajnokságban az NKE-FCSM Csata elleni hazai meccsen lépett pályára a Sopron Basket csapata. A találkozón komoly szerepet kaptak a fiatalok, az ifjú soproni generáció pedig ez alkalommal is meghálálta a bizalmat, összesen 37 ponttal terhelték meg a vendégcsapat kosarát. A Sopron Basket győzelme azért is fontos, mert ezzel eldőlt, hogy a bajnoki alapszakaszt az első helyen zárja, így végig pályaválasztóként szerepelhet a rájátszásban. A végeredmény: Sopron Basket – NKE-FCSM Csata, 93–55.

A hétvégi mérkőzést megelőzte egy fontos Euroliga meccs. Az orosz sztárcsapat, a Dinamo Kurszk bravúros legyőzése után a török Hatay ellen hazai sikerre készült a Sopron Basket. Ennek ellenére a törökök kezdtek jobban, sok helyzetet hagyott ki a hazai csapat, a nagyszünetben kettő, fordulás után pedig 9 ponttal is vezetett a Hatay. A két klasszis játékos, Turner és Crvendakic azonban megkezdte a pontgyártást, a Sopron Basket pedig előnyt szerzett, amelyet a végjátékban okos játékkal meg is tartott. A végeredmény: Sopron Basket – Hatay BB, 64–52.

– Az Euroliga-meccs után elmondtam a lányoknak, hogy milyen büszke vagyok rájuk. Tavaly és idén is Európa legjobb nyolc csapata közé jutottunk, ráadásul úgy, hogy ez edzői pályafutásom talán legnehezebb csoportja – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – A bajnokin kicsit lassan kezdtünk, de aztán belejöttünk, megadtuk a tiszteletet ellenfelünknek.

A Sopron Basket szerda este a Riga ellen idegenben játszik, egy soproni győzelem csoportharmadik helyet érhet. Szombaton este a PEAC-Pécs otthonában lép parkettre az együttes.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek