Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fölényes kosárgyőzelmek
A Sopron Basket biztosan halad a bajnoki cím felé, a csapat a Zalaegerszeg elleni elődöntőben sem hibázott Fotó: Németh Péter

A bajnoki döntő első mérkőzését április 26-án rendezik Sopronban

Fölényes kosárgyőzelmek

| Rázó László | Sport

Az elődöntőben sem hibázott a Sopron Basket: két magabiztos győzelemmel lépett túl a Zalaegerszeg csapatán. Az együttes biztos résztvevője az idei bajnokság fináléjának.

Az Euroliga négyesdöntőjét követő héten ismét a hazai bajnokság, abban pedig az elődöntő várt a Sopron Basket együttesére. Az első (csütörtöki), Zalaegerszeg elleni meccs a negyeddöntőkhöz hasonló eredményt hozott, leginkább edzőmérkőzésre emlékeztetett. A ZTE mindössze 37 pontot tudott dobni a végig hatékonyan védekező soproniak ellen. A meccsen a soproni fiatalok is lehetőséget kaptak, így is jelentős különbség alakult ki a végére: Sopron Basket – ZTE NKK: 72–37.

A vasárnapi, zalaegerszegi meccsen így már a továbbjutás volt a tét, ennek megfelelően nagy lendülettel kezdett a Sopron Basket, és már az első negyedben jól megszórta ellenfelét a bajnoki címvédő. Crvendakic végig nagy kedvvel és hatékony kosárlabdával örvendeztette meg a vendégszurkolókat, a mérkőzés végére huszonkilenc pont állt az erőcsatár neve mellett. A Sopron Basket a hármasokat is kiváló arányban dobta, tizenöt kísérletből hét betalált, ami csaknem ötvenszázalékos hatékonyságot jelent. A címvédő így biztosan masírozott be a bajnoki döntőbe, a végeredmény: ZTE NKK – Sopron Basket: 62–90.

– Egy kiváló erőkből álló Zalaegerszeg ellen léptünk tovább, ellenfelünk megérdemli, hogy a bajnoki bronzéremért szálljon harcba – mondta Roberto Iniguez vezetőedző.

A döntő első mérkőzését április 26-án rendezik Sopronban, a másik résztvevő a Győr–Diósgyőr elődöntő győztese lesz, a párharc döntő mérkőzése lapzártánk után ért véget.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.