Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Focihétvége vereségekkel

| Páder Vilmos | Sport

A szurkolók nagy bánatára városunk megyei I. osztályú csapatai vereséggel zárták a hétvégét. Mindkét együttesnél fájó a pontok elvesztése, mivel a SFAC a bennmaradásért, az SC Sopron a feljutásért küzd.

A listavezető SC Sopron 3–1-es vereséget szenvedett Kapuváron. A rivális Csorna viszont 3–0-ra győzött a Gönyű ellen, így ledolgozta hárompontos hátrányát, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a második helyre. A tabella harmadik helyén a Kapuvár áll. Minden bizonnyal e három együttes közül kerül ki a bajnok. A soproni fiatalok küzdöttek, nagyon akartak, de a Kapuvár zárt védelmét nem tudták átjátszani. Sok pontatlanság csúszott játékukba, aminek egyenes következménye lett a vereség. Remélhetőleg csak átmeneti volt a sikertelenség, a játékosok hamar feldolgozzák a kudarcot, s még pontosabban, fegyelmezettebben, tudatosabban és agresszívabban játszanak. Szükség is lesz az eredményes focira, mivel a sorsolás szerint jövő héten a trónkövetelő Csorna ellen kell bizonyítani, ráadásul idegenben. Galambosék mentségére jegyezzük meg, hogy sikeres tizenhét fordulón vannak túl, s ez idáig veretlenek voltak. A héten, szombaton hazai pályán a Lébény ellen kell kijavítani a kapuvári fiaskót. 

 – Az első félidőben még jól fociztunk, irányítottuk a játékot, de a második gól után nem volt olyan játékos, akiben lett volna erő a fordításra – nyilatkozta Horváth Csaba vezetőedző. – A kontrajátékot és a pontrúgásokat gyakoroltuk, mégis abból kaptuk a gólokat.

– Labdabirtoklásunk hetven–harminc százalékos volt, sajnos a helyzetkihasználásunkra ez nem mondható el – tette hozzá Bausz Róbert egykori labdarúgó. – Nincs egy rutinos középpályásunk, felállt védelem ellen tanácstalanok vagyunk. Eredményességben kell javulnunk, de pánik nincs, lesznek még meglepetések.

– A csapat idáig sok örömet szerzett, sajnos a tavaszi szezont nehezen kezdte – mondta Baán Csaba szurkoló. – Ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk, magasabb fordulatra kell kapcsolni.

A SFAC labdarúgói hazai pályán 4–0-s vereséget szenvedtek, de a gólkülönbség nem reális. Katona Sándor tanítványai 60 percig jól fociztak, játékukkal meglepték a bajnokság negyedik helyén álló vitnyédieket. Sorra vezették a jobbnál jobb támadásokat, de az i-re a pontot nem tudták feltenni. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet után a vendégek a semmiből szereztek egy lesgyanús gólt. Ezután az egyik meghatározó soproni játékos piros lapot kapott, s ekkor eldőlt a találkozó. A megújult SFAC játéka a vereség ellenére nem okozott csalódást.

– Az első félidőben jól játszottunk, sajnos kaptunk egy lesgólt, majd egy piros lapot, s ez már sok volt nekünk – értékelt Katona Sándor vezetőedző. – Bár kikaptunk, a játékunkkal elégedett vagyok, a Vitnyéd jobb csapat, tapasztalt labdarúgókból áll, az eredmény túlzott. Az eddigi két fordulóban látottakra tudunk építeni.

– Meglepett a SFAC jó játéka, 50–60 percig nyomás alatt tartotta a vendég csapatot. Két baki eldöntötte a találkozót – tette hozzá Pécsi Ágoston szövetségi ellenőr.

Az Anger réti fiúk hétvégén Gönyűn bizonyíthatják, hogy nem csak fellángolás volt a jó játékuk. 

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...