Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fertő Bajnokság 2017 - Poliprofil Kupa - Schranz Mátyás Emlékverseny
Fotó: Abdai Krisztán

Fertő Bajnokság 2017 - Poliprofil Kupa - Schranz Mátyás Emlékverseny

| Munkatársunktól | Sport

A Fertő tó legnagyobb hagyománnyal rendelkező versenyét tartották meg az elmúlt hétvégén a Finn Dingi és Optimist hajóosztályban.

A verseny szélcsenddel indult, így az első napon nem tudott a versenyrendezőség érvényes futamot zárni, a hajók csupán "mentek egy kört". A vasárnap annyira jól indult, hogy rögtön pótolni lehetett a lemaradást, és csökkenő szélben 4 futam is meglett.

A Finn Dingi egy egyszemélyes hajóosztály, mely ismét trendi, hiszen a hajótest kialakítása és nagy vitorlafelülete nagy sebességet tesz lehetővé, ami pont alkalmas a Fertőre. Az Optimist ugyancsak egyszemélyes, de tanulóhajó gyerekek számára, ami nem csökkenti a versenyzők jelentőségét, hiszen viszonylag kis testsúlynál kis vitrolafelület biztosítja, hogy a gyerekek megszeressék és megismerjék a szelet. 

Mivel idén közvetlenül a Fertő Bajnokság előttre esett a Kalóz Országos Bajnokság, ezen a versenyen most nem indultak kalóz osztályban. Az Emlékkupát csak jövőre adják át a nyertesnek. A kupa annak a Schranz Mátyásnak nevét fémjelzi, aki már az FVSZ alapítása előtt is vitorlázott a Fertőn és aki évtizedekig volt a szövetség motorja. Jövőre a szövetség az elmúlt 60 év mérföldköveinek bemutatásával zárja a jubileumi évet a Vitorlás Bálon.

Az idei helyezettek: 

Finn Dingi: Varga Tamás és Meszner Gábor (Finn, SÉP)

Optimist: Jandl Róme

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A törököknél a Sopron Basket

2017. 12. 13. | Munkatársunktól

Franciaország után Törökország: a Sopron Basket a Bourges elleni fájó vereség után a Galatasaray ellen lép parkettre szerdán. A török sztárcsapat ellen hazai pályán sikerült bravúrt elérni az idei Euroliga őszi szezonnyitó mérkőzésén.

Első hűség napi túra

Első hűség napi túra

2017. 12. 13. | Munkatársunktól

Idén már nemcsak a futóknak, hanem a gyaloglás kedvelőinek is lehetőségük volt kapcsolódni a hűség napjához. A túrázók számára egy 7,5 és egy 17 kilométeres táv jelentette a kihívást múlt szombaton.