Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Férfimunka volt…
Kostas Flevarakis vezetőedző szerint az SKC-nak a szezonbeli legjobb formáját kell hozni a Szolnok elleni play-off ­meccseken.

Kostas Flevarakis: „Keményen készülünk a rájátszásra”

Férfimunka volt…

| Munkatársunktól | Sport

Elérte a kitűzött célt az idei évben a Sopron KC: Kostas Flevarakis együttese óriási küzdelemben a nyolcadik helyen végzett az alapszakaszban, így a Szolnokkal játszhat majd a négy közé kerülésért.

– Összességében hogy értékeli az alapszakaszt, mennyire komoly siker a play-off elérése?

– Amit ebben a szezonban elértünk, az kétségkívül nagyobb dolog volt, mint az egy évvel korábbiban. Akkor ugyanis nem kellett sérülésekkel, betegségekkel megküzdenünk. A szabályok értelmében egy fiatal magyar játékos folyamatosan a kezdőcsapatban volt, értelemszerűen ez a játékos kevés tapasztalattal rendelkezett a felnőtt bajnokságban, ezt is meg kellett oldanunk.

– Mi okozta a fő nehézséget a szezonban, mi az, ami úgy működött, ahogy szerette volna?

– A járvány minket is nehéz helyzetbe hozott, aztán amikor a Covid után kezdtünk magunkra találni, egy teljes hónapra kiesett a csapatból a 17 pontos, 11 lepattanós, 5-ös centerünk... Amikor megtaláltuk a helyettesét, az irányítónk hagyott itt minket olyan helyzetben, hogy körülbelül 10 mérkőzést kellett lejátszanunk alig egy hónap alatt. Nem volt egyszerű időszak, hiszen úgy kellett szinte új csapatot építenünk, hogy alig tudtunk együtt edzeni. Ehhez jött még számos sérülés és betegség. Aztán ahogy kezdett minden visszatérni a rendes kerékvágásba, feljavultunk, és nagy győzelmekkel sikerült a play-offba kerülnünk. Óriási munka volt a fiúk részéről.

– Elégedett a nyolcadik hellyel, vagy lehetett volna még feljebb lépni?

– Az egész szezonban jellemző volt ránk, hogy összetartottunk, főként mentálisan, és nagyon keményen dolgoztunk az adott körülmények között. Szép ez az eredmény, de emellett azt is tudjuk, ha picit másképp alakulnak a dolgok, talán feljebb léphettünk volna a tabellán. Sok olyan mérkőzésünk volt, amikor kulcsjátékosok hiányoztak, vagy sérüléssel bajlódtak, és így nem teljes értékűen léptek pályára. És itt is említeném a szurkolóink hiányát, ez komoly nehézség volt számunkra – igaz, ellenfeleinknek is.

– Hogy készül a csapat a Szolnok ellen, okozhat-e meglepetést az SKC?

– A rájátszásban az első ellenfelünk a Szolnok, úgy gondolom, hogy a Tisza-parti csapat megérdemelten végzett az első helyen a bajnokság alapszakaszában. Azt kívánom, hogy maradjunk továbbra is egészségesek, keményen dolgozzunk, és hozzuk az idei Sopron KC lehető legjobb formáját! Tudjuk, hogy nagyon erős csapat az ellenfelünk, de azt szeretnénk, ha szívünk tovább vinne minket a céljaink felé.

Kapcsolódó cikkek