Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Felzárkóznak a Sörgurítók
A Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata szoros meccseket vív az NB I-ben Fotó: Németh Péter

Felzárkóznak a Sörgurítók

| Munkatársunktól | Sport

A vártnál kicsit gyengébben kezdte az idei szezont a Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata. Weinacht János edző és szakosztályvezető elmondta: nehezíti a helyzetüket, hogy az egyik legjobban dobó játékosuk Ausztriába igazolt.

– Ennek ellenére jobb kezdést vártam, sajnos volt 2–3 olyan meccsünk is, amelyen apróságok döntöttek és nem a mi javunkra – hangsúlyozta Weinacht János. – Minden pontnak jelentősége van, hiszen rendkívül szoros a mezőny: a 12 csapatos NB I-ben jelenleg a 9. helyen állunk, de csak két pontra vagyunk a hatodik helytől és szintén két pontra a kiesést jelentő helyezéstől is. Bízom abban, hogy a következő meccseken mi nyerjük meg a szoros összecsapásokat. 

A szakosztályvezető hozzátette: a Sörgurítók ifjúsági csapata a szintén 12 csapatos bajnokság élmezőnyében szerepel. Két–három fiatal játékos kimondottan jól dob, ők a felnőtt mérkőzéseken is szerepelhetnek. Az egyesület célja, hogy a tavaszi szezonra akár folyamatos játéklehetőséget is kaphassanak a felnőttek mezőnyében.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.