Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Felzárkóznak a Sörgurítók
A Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata szoros meccseket vív az NB I-ben Fotó: Németh Péter

Felzárkóznak a Sörgurítók

| Munkatársunktól | Sport

A vártnál kicsit gyengébben kezdte az idei szezont a Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata. Weinacht János edző és szakosztályvezető elmondta: nehezíti a helyzetüket, hogy az egyik legjobban dobó játékosuk Ausztriába igazolt.

– Ennek ellenére jobb kezdést vártam, sajnos volt 2–3 olyan meccsünk is, amelyen apróságok döntöttek és nem a mi javunkra – hangsúlyozta Weinacht János. – Minden pontnak jelentősége van, hiszen rendkívül szoros a mezőny: a 12 csapatos NB I-ben jelenleg a 9. helyen állunk, de csak két pontra vagyunk a hatodik helytől és szintén két pontra a kiesést jelentő helyezéstől is. Bízom abban, hogy a következő meccseken mi nyerjük meg a szoros összecsapásokat. 

A szakosztályvezető hozzátette: a Sörgurítók ifjúsági csapata a szintén 12 csapatos bajnokság élmezőnyében szerepel. Két–három fiatal játékos kimondottan jól dob, ők a felnőtt mérkőzéseken is szerepelhetnek. Az egyesület célja, hogy a tavaszi szezonra akár folyamatos játéklehetőséget is kaphassanak a felnőttek mezőnyében.

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.