Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felzárkóznak a Sörgurítók
A Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata szoros meccseket vív az NB I-ben Fotó: Németh Péter

Felzárkóznak a Sörgurítók

| Munkatársunktól | Sport

A vártnál kicsit gyengébben kezdte az idei szezont a Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata. Weinacht János edző és szakosztályvezető elmondta: nehezíti a helyzetüket, hogy az egyik legjobban dobó játékosuk Ausztriába igazolt.

– Ennek ellenére jobb kezdést vártam, sajnos volt 2–3 olyan meccsünk is, amelyen apróságok döntöttek és nem a mi javunkra – hangsúlyozta Weinacht János. – Minden pontnak jelentősége van, hiszen rendkívül szoros a mezőny: a 12 csapatos NB I-ben jelenleg a 9. helyen állunk, de csak két pontra vagyunk a hatodik helytől és szintén két pontra a kiesést jelentő helyezéstől is. Bízom abban, hogy a következő meccseken mi nyerjük meg a szoros összecsapásokat. 

A szakosztályvezető hozzátette: a Sörgurítók ifjúsági csapata a szintén 12 csapatos bajnokság élmezőnyében szerepel. Két–három fiatal játékos kimondottan jól dob, ők a felnőtt mérkőzéseken is szerepelhetnek. Az egyesület célja, hogy a tavaszi szezonra akár folyamatos játéklehetőséget is kaphassanak a felnőttek mezőnyében.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...