Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felsőházba tartanak a pólósok
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület serdülő csapata 9–11-re kikapott hétvégén az UVSE-től. Ezúttal is izgalmas mérkőzéseket játszottak a korosztályos együttesek. Fotó: Németh Péter

Ezekben a korosztályokban még rengeteget számít egy év különbség

Felsőházba tartanak a pólósok

| Rázó László | Sport

Az utánpótlás országos vízilabda-bajnokság A2-es csoportjában három csapattal is szerepelnek városunk fiatal pólósai. A Soproni Vízilabda Sport Egyesület célja, hogy az alapszakasz után a felsőházi rájátszásban folytathassa.

– Nem egyszerű a célunkat elérni, hiszen itt arról van szó, hogy ebbe a bajnokságba már nevezni is csak akkor lehet, ha a gyermek, a serdülő és az ifjúsági korosztályban is tud egy egyesület csapatot indítani – kezdte Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke. – Az eredményeket is összevonva kezelik: mindhárom csapat együttes teljesítménye alapján juthat valaki az alsó- vagy a felsőházba. Mi tavaly egyetlen ponttal maradtunk le a felsőházról, idén viszont egyértelmű célunk, hogy a legjobbak között folytathassuk a küzdelmeket.

A sportvezető szerint csekély vigaszt nyújtott számukra a tavalyi évben, hogy az alsóház meccseit végül meg tudták nyerni.


Az idei évben jelenleg a gyermek korosztály áll a legjobban. A 2008-as születésű vagy annál fiatalabbakból álló együttes a 2. helyen tanyázik. Az egyesületi elnök szerint nagy küzdelmet folytatnak majd azért, hogy ezt a helyezést megtartsák, ugyanakkor ez a realitás is a 13 csapatos bajnokságban.

A serdülő csapatot a 2006–2007-es születésű játékosok alkotják, igaz, a soproni pólósok együttesében csak hárman vannak a 2006-os korosztályból, a többiek fiatalabbak. Jelenleg a 8. helyen állnak, azért küzdenek, hogy az 5–6. hely valamelyikét megszerezzék.

Az ifiegyüttesnek szintén az a problémája, hogy az ellenfelekhez képest a Soproni Vízilabda Sport Egyesület csapata fiatalabb.

– Elvileg a 2004–2005-ös korosztályból állnak ezek a csapatok, ugyanakkor nálunk egy kivétellel kizárólag 2005-ben születettek alkotják az együttest, tehát egy évvel fiatalabbak vagyunk – folytatta az elnök. – Sőt, mivel hiányos a csapatlétszám, sokszor a serdülők játszanak egy korosztállyal feljebb. Ennek ellenére nem szerepelnek rosszul a fiúk, szintén a 8. helyen állunk a 13 csapat közül. Sok olyan meccsünk volt, amelyen egy gól döntött a vereségünkről, ezt is annak a számlájára írom, hogy ebben a korosztályban még rengeteget számít egy év különbség.

Matyuga-Kovács Rita optimista: az utolsó 3 fordulóban nem lesz könnyű dolguk, de nagyon bízik abban, hogy sikerül bejutni a felsőházba. Hosszabb távon pedig az a célkitűzés, hogy az országos utánpótlás A2-es csoportból az A1-be lépjenek – ez esetben a hazai vízilabda elit utánpótláscsapataival mérkőzhetnének a soproni fiatalok.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...