Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felfüggesztették a bajnokságokat
Gáspár Dávid első komoly trófeája soproni színekben a Magyar Kupa elhódítása volt Fotó: Soproni Téma-archívum

Gáspár Dávid: A Magyar Kupa-győzelem gyógyír a játékosok és a stáb sebeire

Felfüggesztették a bajnokságokat

| Rázó László | Sport

Múlt héten napvilágot látott a hír, miszerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a kormány rendkívüli intézkedéseivel összhangban zártkapus mérkőzések megrendezését rendelte el.

Pénteken 16 óráig várták a klubok állásfoglalását a bajnokságok folytatásáról. Az MKOSZ pénteken este közölte: írásbeli nyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy a versenyrendszer nem folytatható, ezért a szövetség március 14-én nulla órától az összes bajnokságot felfüggesztette. A 2019/20-as bajnokságok sorsáról kedden, lapzártánk után döntöttek véglegesen. 

Mint ismert, a Sopron Basket női csapata első helyet szerzett a bajnoki alapszakaszban. Az utolsó, PINKK–Pécsi 424 elleni mérkőzés elmaradt ugyan, ez az eredmény azonban már nem befolyásolhatta volna az alapszakasz-győzelmet.

A klub azonnal döntött az amerikai légiósairól is, a versenyrendszer pénteki felfüggesztését követően bejelentették: Candice Dupree és Briann January kérésének eleget tesznek, a kosárlabdázók hazatérhettek az Egyesült Államokba, szombat reggel Bécsből repültek haza.

Lendületet ad a kupagyőzelem 

Gáspár Dávid első komoly trófeáját nyerte soproni vezetőedzőként, amikor a Pécsett megrendezett Magyar Kupát elhódította csapatával. A szakember szerint a siker gyógyír volt az együttesnek, hiszen a nemzetközi szereplésük az idei évre véget ért.

– Milyen érzés volt a kupagyőzelmet ünnepelni?

– Nagy örömmel éltem át az első komoly sikert soproni vezetőedzőként. Sok feszültség volt bennem a nyolcas finálé előtt, azonban bíztam abban, hogy az elvégzett munka és a szezon eddig eltelt időszakában mutatott játék eredményre vezet. Büszke vagyok arra, hogy immár játékosként és edzőként is kupagyőztesnek mondhatom magam.

– Ilyen mérkőzésekre számított?

– Rögtön a negyeddöntőben a bajnoki alapszakasz második helyezettjével, a DVTK-val találkoztunk, és óriási meccset vívtunk. Az elődöntőben a vártnál nehezebben győztük le a meglepetéscsapatot, az MTK-t, majd következett a nagydöntő. A Szekszárd a Diósgyőr mellett a másik élcsapat, ez a bajnoki helyezésükből is látszik, hiszen harmadikak az alapszakaszban. Azt gondolom, abszolút megérdemelten hódítottuk el a Magyar Kupát, hiszen a két legerősebb hazai ellenfelünkkel szemben is diadalmaskodtunk.

– Mit jelent a kupagyőzelem a csapatnak?

– A siker gyógyír a sebekre, hiszen az eredményeink alapján lett volna még európai kupamérkőzésünk, sokat tettek ezért a játékosok. Számoltunk azzal, hogy amennyiben nem állunk ki a Schio ellen, ez lehet a következmény. Ennek ellenére nyilván a csapat rosszul viselte, hogy nem játszhat az európai porondon, pedig megdolgoztak érte a játékosok. Ezért is volt fontos a Magyar Kupa-elsőség, amely nagy boldogság volt számunkra, és amely erőt adhat a továbbiakban is.

Kapcsolódó cikkek