Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felépíti magát Sopronban
Molnár Márton (középen) szeretne minél több játéklehetőséget kapni Sopronban, a csapatot pedig a legjobb nyolc közé várja. Fotó: Németh Péter

Molnár Márton: Remélem, rászolgálok a szakvezetés bizalmára

Felépíti magát Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Hat év után tért vissza az SKC csapatába Molnár Márton. A kiváló adottságokkal rendelkező, 28 éves, 208 centiméter magas kosaras tavalyi sérülése után szeretné újra felépíteni magát Sopronban.

– Hat éve játszottál utoljára Sopronban, azóta merre vezetett az utad, melyik csapatokban játszottál?

– Kevés játéklehetőséget kaptam akkoriban, ezért elfogadtam a Kecskemét ajánlatát. Nagyon sok mindent tanultam a KTE-nél, a rotáció része voltam Forray Gábornál, sok időt tölthettem a pályán. Utána az Alba Fehérvárhoz kerültem, szimpatikus volt a spanyol edzők elképzelése a szakmai munkáról, és sok egyéni képzésben vehettem részt, technikailag is tudtam előrelépni. Jó szezonom volt Székesfehérváron, de akkor jött a Covid, és félbeszakadt a bajnokság. Utána Debrecenbe igazoltam, ahol Magyar Kupa második helyezést és bajnoki negyedik helyet szereztünk. Tavaly pedig Oroszlányban szerepeltem, sajnos egy komolyabb sérülés hátráltatott, utána pedig jól ment a csapatnak, én pedig nehezen lendültem játékba.

– Miért döntöttél úgy, hogy ismét az SKC mezét húzod magadra?

– Számomra mindig kiemelt szempont a szakmai vezetés elképzelése. Kostas Flevarakisról sok jót hallottam. Fontos volt számomra, hogy ő keresett meg, ez megelőlegezett bizalmat jelent számomra. A tavalyi sérülésem után szeretném újra felépíteni magam, úgy gondolom, ehhez megkapom a kellő játéklehetőséget az SKC-nál, amivel szeretnék élni.

– Mire számítasz az idei szezonban, mivel lennél elégedett?

– Egyelőre a csapat nem állt össze, hiányoznak még légiósok, igazán az első edzőmeccseken fog kiderülni, hogy mire lesz képes a Sopron KC. Az biztos, hogy a legjobb nyolc közé szeretnénk kerülni a bajnokságban, ugyanígy a Magyar Kupában is ott kellene lennünk a nyolc között. A bajnokságban nagyon erősen kell koncentrálni, hiszen idén már nem lesz középszakasz, az alapszakasz után egyből a rájátszás következik. Nincs tehát javítási lehetőség, az alapszakasz végén ott kell lenni a legjobb 8 között, ha szerepelni akarunk a play-offban. Az borítékolható, hogy idén is nagyon nagy küzdelem lesz, nincs markáns különbség a csapatok között, egy-egy győzelmen vagy vereségen múlhat akár a nyolc közé kerülés. Sok csapatnál most alakul még a keret, kíváncsian várom a bajnoki rajtot.

Kapcsolódó cikkek