Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felemás szezonkezdés
Az első hazai meccsen döntetlent játszott a Tatabánya ellen az SC Sopron. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: Megismételnék a tavalyi jó eredményt

Felemás szezonkezdés

| Molnár Zoltán | Sport

Kupagyőzelemmel, bajnoki döntetlennel és vereséggel kezdett a 2021/22-es idényben az SC Sopron. Az NB III-as labdarúgócsapat irányítását nyáron vette át Németh Norbert edző.

Vegyes eredményekkel indította a szezont az SC Sopron felnőtt férfi labdarúgócsapata. A négy lejátszott mérkőzés között szerepel győzelem, vereség és döntetlen is. Ami a bajnoki meccseket illeti, a csapat első győzelme még várat magára. A rajt a Pápai Perutz FC otthonában 1–0-s vereséggel zárult, melyet követett a Tatabányai SC elleni gól nélküli döntetlen, az elmúlt hétvégén pedig a Balatonfüredi FC otthonában 5–2 arányban maradt alul a csapat. Így tehát a soproniak eddig 1 pontot gyűjtöttek.

A bajnokság mellett elindult a MOL Magyar Kupa idei sorozata is. A piros-fehérek rögtön az 1. fordulóban bekapcsolódtak a sorozatba. Ellenfelük a Komárom–Esztergom megye II. osztályában szereplő Csolnoki SZSE volt, amelyet magabiztosan 10–1-re sikerült legyőzni. A 2. fordulóban megyei első osztályú ellenfél következik, mégpedig a Koroncó KSSZE gárdája.

– A vereség ellenére nem indítottuk rosszul a bajnokságot, a fiúk mindent beleadtak a pályán – kezdte az értékelést Németh Norbert vezetőedző. – Az ezt követő magabiztos kupasiker után igazságos döntetlent értünk el a Tatabánya ellen, bár a mérkőzést eldöntő legnagyobb helyzet a miénk volt. A Balatonfüred ellen viszont sem a hozzáállásunk, sem a mentalitásunk nem volt elfogadható, ami egy ilyen vereséghez vezetett.

A tavalyi rendkívül sikeres szezon és a bajnoki hatodik helyezés után idén sem kisebbek a célok a soproni csapatnál, mint megismételni vagy akár túl is szárnyalni ezt az eredményt.

A hétvégi fordulóban a 19. helyezett Tarr Andráshida SC látogat majd Sopronba. Az összecsapás vasárnap 19 órakor kezdődik a városi stadionban.

További soproni eredmények:

Megyei I. osztály 1. forduló: SFAC 1900 – Győrszentiván SE: 4–1

Megyei II. osztály 1. forduló: Petőháza – SVSE-GYSEV: 1–2

Megyei III. osztály 1. forduló: Újkér – SFAC 1900 II: 1–6

Kapcsolódó cikkek