Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felemás kosaras mérleg
A Fenerbahce ellen nem sikerült győzni, a Győr elleni rangadót viszont megnyerte a Sopron Basket Fotó: Németh Péter

Felemás kosaras mérleg

| Rázó László | Sport

Az Euroligában kikapott, a bajnokságban aztán rangadót nyert a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese a török Fenerbahce elleni meccsen nem tudott nyerni, Győrben viszont magabiztos győzelmet szerzett.

A görög Olimpiakosz elleni vereség után a Fenerbahce lépéselőnybe került a soproni csapattal szemben a csoportmásodik helyért folytatott küzdelemben. Ezért is volt kiemelt jelentősége a törökök elleni soproni mérkőzésnek múlt héten. A Fenerbahce elleni meccs nem indult jól: hamar hétpontos hátrányba került a Sopron, ezt a szünetre sikerült kiegyenlíteni. Sőt, a bravúros harmadik negyedben előnyt is szereztek a hazaiak, azonban a meccs hajrája ismét a törököké volt, így a vendégek nyerték a kimondottan sok pontot hozó összecsapást. A végeredmény: Sopron Basket – Fenerbahce, 80–84. A Sopron öt győzelmével és szintén öt vereségével a negyedik helyen áll csoportjában. 

Vasárnap következett a megyei rangadó a bajnokságban, hiszen Győrbe utazott a Sopron Basket. A találkozó a vártnál kevesebb izgalmat hozott: Casas vezetésével már az első negyedben komoly előnyre tett szert a vendégcsapat, a tendencia pedig folytatódott, mind a négy játékrészben a Sopron dobott több pontot. Sérülése után visszatért a pályára Határ Bernadett, a csapat svéd centere, Amanda Zahui viszont kihagyta a meccset, mert elájult a találkozó előtt. Szerencsére az orvosi vizsgálatok komolyabb problémát nem találtak a játékosnál. A találkozót kemény védekezésének és rendkívül pontos dobásainak köszönhetően magabiztosan nyerte a vendégcsapat. A végeredmény: CMB CARGO UNI Győr – Sopron Basket, 53–82.

– A Fenerbahce elleni találkozón sajnos a vendégek a ­meccs nagy részében jobbak voltak nálunk – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – A győri bajnokin azonban elégedett lehettem, kiválóan kosárlabdáztunk. Kezdenek felépülni sérültjeink, így az edzések minősége is javul, ami elengedhetetlen a sikeres mérkőzésekhez.

A Sopron Basketre újabb nehéz hét vár: a csapat csütörtökön 18 órától a Salamanca ellen játszik az Euroligában, majd vasárnap, szintén este 6-tól következik a Szekszárd elleni rangadó, mindkét meccset Sopronban rendezik.

Honti Kata segíti a csapatot

 A Sopron Basket több játékosa is sérüléssel bajlódik, többször nyilatkozta Roberto Iniguez vezetőedző, hogy ez nemcsak a meccseken, az edzéseken is komoly problémát okoz a csapatnak. A klub ezért felvette a kapcsolatot az Olaszországban élő Honti Katával. Kata igent mondott a felkérésre és segítő kezet nyújtott a csapatnak: visszatér Sopronba és elsősorban az edzéseken támogatja a csapat munkáját. Ugyanakkor, ha a helyzet úgy kívánja, az Euroligában is szerepet kaphat a 31 éves kiváló soproni kosárlabdázó, aki már befejezte aktív játékos-pályafutását.

Kapcsolódó cikkek