Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fedett pályás sikerek
Moser Boglárka 1500 és 3000 méteres síkfutásban is arany­érmet szerzett a fedett pályás országos bajnokságon.

Fedett pályás sikerek

| Munkatársunktól | Sport

Az idei fedett pályás szezonban is komoly sikereket értek el a soproni atléták: Moser Boglárka két egyéni csúccsal két aranyérmet is szerzett.

A Magyar Atlétikai Szövetség által rendezett fedett pályás országos bajnokság küzdelmeiben több korosztállyal is képviseltette magát a Soproni Atlétikai Club. Az U18-as mezőnyben Moser Boglárka nyújtott lenyűgöző teljesítményt: 1500 és 3000 méteres síkfutásban is egyéni csúcsot ért el, és mindkét számban aranyérmet szerzett, így duplán is magyar bajnoknak mondhatja magát. Szintén az U18-asoknál lett 5. helyezett Simon Gabriella 200 méteres síkfutásban.

800 méteren Nagy Emma 7., Grubits Enikő 18. helyen ért célba, Rónai Milda pedig a távolugrók népes mezőnyében 4,91 méteres egyéni csúccsal szerezte meg a 17. helyet.

Az U16-osoknál Dolmány Emma futott egyéni csúcsot 1500 és 3000 méteren, ez mindkét versenyszámban az ezüstérem megszerzéséhez volt elég. Kádár Eszter 1500 méteren 8., 800 méteren pedig a 7. helyen zárt.

– Nagyon örülök annak, hogy több korosztályban is kiemelkedő eredményeket tudtunk elérni a fedett pályás szezonban – mondta Némethné Csordós Rita, a Soproni Atlétikai Club közép- és hosszútávfutó csoport edzője. – A vírushelyzet miatt nehéz volt a felkészülésünk, nem tudtunk teremben edzeni. Szerencsére nem volt igazán kemény tél idén, de egyáltalán nem mondhatnám ideálisnak az edzéskörülményeinket. Ennek ellenére jöttek a sikerek, hozzá kell tennem, hogy a fedett pályás szezonban a szervezők nagyon odafigyeltek a vírushelyzet miatt hozott biztonsági intézkedésekre.

A fedett pályás országos bajnokság keretein belül rendeztek egy úgynevezett nyílt országos bajnokságot is, amelyben együtt versenyeztek a különböző korosztályok. Moser Boglárka itt is remekelt: fantasztikus egyéni csúccsal 1500 méteren 5. helyezést ért el, 3000 méteren pedig, szintén saját rekorddal 4. lett, csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

A fedett pályás ob-n ­Rónai András magasugrásban remekelt: 170 centiméterrel az előkelő 5. helyen végzett, Nagy Dániel pedig az összetett verseny 40 fős mezőnyében ért el 7. helyezést. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...