Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fájó vereség a Fehérvár ellen
ár sok helyzetet kialakított, hazai pályán 3–1-re kikapott az SC Sopron a Fehérvár ellen Fotó: Németh Péter

SC Sopron: 16 forduló után a tabella ötödik helyén áll a csapat

Fájó vereség a Fehérvár ellen

| Töreki Amand | Sport

Nehéz héten van túl az NB III. nyugati csoportjában szereplő SC Sopron férfi felnőtt labdarúgócsapata. A piros-fehérek hétvégén 3–1-re kikaptak a Fehérvártól. Vasárnap a Nagykanizsa ellen javítana az együttes.

A soproni piros-fehérek az előző hétvégén az NB I-ben szereplő MOL Fehérvár FC második csapatát fogadták. A forduló előtt a soproniak az ötödik helyen álltak, míg a fehérvári alakulat a 11. pozíciót foglalta el a tabellán. A mérkőzést a Fejér megyeiek kezdték jobban, hiszen egy szerencsés (a soproniak számára szerencsétlen) öngóllal már az első percben vezetést szereztek. A gól után azonban a hazaiak átvették a kezdeményezést, és a 30. percben Jakab Gábor büntetőből szerzett találatával egyenlítettek. A találkozó végéhez közeledve már csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a vezető találatot a soproni fiatalok, ám a 86. és a 96. percben történt két játékvezetői tévedés megpecsételte a sorsukat, így 3–1-es vereséget szenvedtek. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezető Weitner Ádám vezetőedzőt és Németh Norbert asszisztens edzőt is kiállította.

A hétvégén ismét egy, a tabella első feléhez tartozó csapathoz látogatnak Pető Benjáminék, hiszen a 7. helyen álló FC Nagykanizsa látja vendégül az SC Sopront. A Zala megyei együttes az eddig lejátszott 16 mérkőzéséből 7 győzelmet, 3 döntetlent és 6 vereséget ért el. Elmondható, hogy egy fiatalokból álló, több zalaegerszegi nevelést a soraiban tudó csapatot rakott össze Koller Zoltán vezetőedző, tehát nem lesz könnyű dolga a Weitner Ádámot nélkülözni kényszerülő soproniaknak.

Az SC Sopron 16 forduló után (8 győzelemmel, 2 döntetlennel, 6 vereséggel) a 20 csapatból az ötödik helyen áll az NB III. nyugati csoportjának tabelláján. 

Kerékpárral a csapat után Az SC Sopron szurkolói között is vannak olyanok, akik kitartása és szenvedélye példaértékű. A közelmúltban a Mosonmagyaróvár elleni, idegenbeli mérkőzésre Somogyvári Imre nyolcvan kilométert kerékpározott, hogy a helyszínen buzdíthassa kedvenceit.

További soproni eredmények

Duna Takarék megyei I. osztály 12. forduló: SFAC 1900 – Kapuvár: 2–3

Megyei II. osztály soproni csoport 12. forduló: Lövő – SVSE-GYSEV: 0–1

Kapcsolódó cikkek