Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fájó vereség

Fájó vereség

| Munkatársunktól | Sport

Hazai vereséggel folytatta szereplését a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata.

Sabáli Balázs tanítványai kevés pontot szereztek, így kikaptak a Kecskemét együttesétől. Az SKC a héten a Kaposvár és a Szeged ellen is javíthat.

A Szolnok elleni hazai meccsen közel volt a bravúrhoz a Sabáli legénység, a csapathoz ráadásul csatlakozott az új amerikai erőcsatár, Esian Henderson. Ilyen előjelek után optimistán várta a soproni közönség a Kecskemét elleni mérkőzést. A meccs első perceiben a hazaiak akarata érvényesült: El-Amin megkezdte a pontgyártást, Watkins is szorgoskodott a palánk alatt, azonban a Kecskemét Djeraszimovics és Thompson pontjaival egyenlített, majd nagyszünetig a vezetést is átvette a vendégcsapat (34–39).

A szünet után növelte előnyét a KTE, Pongó és Wittmann kosaraival 14 pontos különbség is kialakult, aztán ismét El-Amin dobott jól soproni részről, az SKC pedig egy pontra zárkózott fel. A hajráig néhány ponttal a vendégek vezettek, hiába volt azonban nyílt a mérkőzés, a soproni játékosok az utolsó 3 percben képtelenek voltak a gyűrűbe találni, így a Kecskemét végül megérdemelten győzött. A végeredmény: Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt,66–76.
– Fegyelmezetlenül játszottunk, eladtuk a labdákat, és nem voltunk elég gyorsak a támadásban – mondta Sabáli Balázs. – El-Amin egyéni játékával még feljöttünk, utána azonban már nem érkeztek a fontos kosarak, így tovább nehezítjük saját dolgunkat.

Az SKC szerda este 6-kor Kaposváron játszik, szombaton 18 órától pedig a Szeged együttesét fogadja.

Kapcsolódó cikkek