Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ezüstös Sopron Basket
Nem sikerült a címvédés az idei kiírásban – a Sopron Basket maradt tízszeres Magyar Kupa-győztes. Fotó: MKOSZ – Girgász Péter

Gáspár Dávid: Olyan hibákat vétettünk, amelyekkel ellenfelünket segítettük

Ezüstös Sopron Basket

| Rázó László | Sport

Ezüstérmet szerzett a Sopron Basket a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében. Fegyverneky Zsófiáék óriási csatában maradtak alul a miskolciakkal szemben a fináléban.

Az első mérkőzést a TFSE–MTK ellen játszották a Gáspár tanítványok, a negyeddöntő azonban leginkább egy edzőmérkőzésre hasonlított. A végeredmény: TFSE–MTK – Sopron Basket: 35–80.


Az elődöntőben az a ­PEAC várta a Sopron Basketet, amely a negyeddöntőkben az UNI Győr csapatát tudta legyőzni. Ez a találkozó is nagy soproni fölényt hozott: Sopron Basket – NKA Universitas PEAC: 85–47.


A döntőben meglepetésre nem a legkomolyabb hazai rivális, Szekszárd, hanem a tolnaiakat búcsúztató DVTK volt a címvédő ellenfele. A miskolciak hazai környezetben léphettek pályára. A DVTK szerb centere, Milica Jovanovic elképesztő formában játszott a fináléban, 26 pontot szerzett. A Sopron többször is vezetett a döntőben, de a nagyot küzdő miskolciak mindig vissza tudtak kapaszkodni. January és Williams ponterős játékának köszönhetően az utolsó perceknek soproni előnnyel vágtak neki a felek, de a DVTK jól használta ki a hibáinkat, és kiharcolta a hosszabbítást. Az extra játékidőben is a hazaiaknak ment jobban, így megszerezték a győzelmet: Diósgyőri VTK – Sopron Basket: 78–75.


– Minden elismerésem a DVTK-nak, nem jellemző ránk, amit ma láttunk, hiszen olyan döntő hibákat vétettünk, amelyekkel ellenfelünket segítettük – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Rossz döntéseket hoztunk, sorra jöttek az eladott labdáink, pontatlan dobásaink.

A Magyar Kupa 3. helyét a Szekszárd, a negyediket a ­PEAC szerezte meg.


„Nem tudunk felhőtlenül örülni”

A Sopron Basket másodedzője csalódottan nyilatkozott a vesztes kupadöntő után. Laczka Miklós szerint a hajrában olyan előnye volt a csapatnak, amit meg kellett volna tartania.

– Tudtok örülni a kupaezüstnek?

– Őszintén: nem igazán. Nem ez volt a célunk, egyértelműen a kupagyőzelemért utaztunk Miskolcra.

– Hogy láttad belülről, mi volt az oka a vereségnek?

– Bár nem játszottunk jól, a 39. percre olyan előnyt szereztünk, amelyet meg kellett volna tartani. A hátralévő másodpercek borzalmasan teltek, maradjunk annyiban, hogy mindannyian hibáztunk. Ki kell elemezni a vereség okait, ugyanakkor sok idő nincs arra, hogy keseregjünk, komoly feladatok várnak ránk a következő hetekben.

Fotók: Fotó: MKOSZ – Girgász Péter

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.