Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ezüstérmes a Sportdarázs
Először jutott be a Hepp-kupa négyesdöntőjébe a Sportdarázs–SMAFC együttese. Az első meccset (felvételünkön) megnyerte, a Szekszárd ellen viszont nem sikerült a bravúr. Fotó: Németh Péter

„Nagyon jó érzés volt úgy játszani, hogy hallottuk a soproni szurkolókat”

Ezüstérmes a Sportdarázs

| Rázó László | Sport

Ezüstérmet szerzett a Hepp-kupa négyesdöntőjében a Sportdarázs–SMAFC női kosárlabdacsapata. Mint arról lapunk is beszámolt, az amatőr csapatok kupájában a soproni együttes nagy küzdelemben jutott be a 32-ből a legjobb négy közé.

Tata, Győr, majd a TFSE MTK – ezeket az együtteseket győzte le a Sportdarázs, így végül a Final Fourban küzdhetett a kupagyőzelemért. A négyesdöntő rendezői pályázatát Sopron nyerte, ezért múlt hétvégén városunk adott otthont az elődöntőknek és a finálénak.

A négy között egy budapesti csapat, a SZPA HSE volt a Sportdarázs–SMAFC ellenfele, a meccsen pedig egyoldalú volt a küzdelem. A hazaiaknál több olyan játékos is pályára lépett, akik a Sopron Basketnél szerepelnek hétről hétre: Varga Alíz, Varga Sára és Sitku Zsuzsanna is bekapcsolódott a játékba. Az elődöntő vége egyértelmű soproni siker lett, a végeredmény: Sportdarázs–SMAFC – SZPA HSE: 96–45.

A vasárnapi döntőben aztán igazi női kosárlabda-rangadót láthatott a szép számban kilátogató közönség. A Sopron–Szekszárd-összecsapás a nagycsapatoknál – és a Hepp-kupa fináléjában is csúcsmérkőzésnek számít. Ennek megfelelően a meccs hatalmas küzdelmet és kevés pontot hozott. A Szekszárd vezetett, majd egalizált a Sopron, nagyjából ez jellemezte a mérkőzést. A végére a tolnaiak koncentráltak jobban, így igazi, nagy csatában megszerezték a Hepp-kupát. A végeredmény: Atomerőmű KSC Szekszárd II. – Sportdarázs–SMAFC: 58–50.

– Gratulálok a Szekszárd együttesének, jól játszott a döntőben – mondta Giustino Altobelli, a Sportdarázs–SMAFC vezetőedzője. – Nem jó érzés vereséget szenvedni, de azt is tudjuk, hogy mekkora meglepetésnek számított, hogy egyáltalán eljutottunk idáig. A lányok mindent megtettek, két kemény meccset játszottak a hétvégén, köszönet nekik és az egész stábnak.

A Hepp-kupa négyesdöntőjének végeredménye: első lett a Szekszárd, 2. a Sportdarázs–SMAFC, 3. a Csata DSE, 4. a SZPA HSE együttese.

Bakó Patrícia: „Köszönjük a biztatást”

Az ezüstérem megszerzése után Bakó Patríciát, a Sportdarázs–SMAFC játékosát kérdeztük.

– Tudtok felhőtlenül örülni ennek az ezüstéremnek?

– Nagyon-nagyon örülünk! Első alkalommal jutottunk el a Hepp-kupában a legjobb négy csapatig, már ez is óriási eredmény volt nekünk. A négyesdöntőben csak annyit vártam el, hogy igazi csapatként szerepeljünk, és mindent kiadjunk magunkból. Ez maximálisan sikerült, és végül ezüstérem lett a jutalmunk!

– A vasárnapi döntő milyen volt belülről?

– Nyerhető volt, többször átvettük a vezetést, de… a második nap már mi sem tudtunk tökéletesen játszani, és ebből végül a Szekszárd jött ki jobban. Nagyon jó érzés volt úgy játszani, hogy hallottuk a soproni szurkolókat, rengeteg pluszt adtak nekünk, tökéletes volt a hangulat. A meccsek végén meg is köszöntük a biztatást, különleges élménnyel gazdagodtunk!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek