Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Esterházy Regatta
Az Esterházy Regatta futamain többszemélyes túrahajók versenyeztek

Esterházy Regatta

| Munkatársunktól | Sport

Hétvégén rendezték az Esterházy Regattát a Fertő tavon. A verseny különlegessége az volt, hogy nem klasszikus versenyhajók, hanem többszemélyes túrahajók mérhették össze tudásukat.

A regattát idén harmadik alkalommal rendezte meg a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség, amelynek kiemelt célja a versenysport mellett a túrahajó-versenyzés támogatása is.


– A regatta jó hangulatban zajló társadalmi esemény kikötőnkben, ahol a vitorlázók és családtagjaik kellemes hangulatú baráti találkozó mellett versenykörülmények között is megmérettethetik magukat – mondta el Domonkos Szilárd, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – A nem túl barátságos időjárás ellenére végül 13 egység nevezett a versenyre. A tervezett két futamot megfelelő, bár időnként kissé viharos szélviszonyok között sikerült megrendezni. Az eredményhirdetésen Kránitz Lajos alelnök adta át a díjakat.


Az Esterházy Regatta első helyezését a Szigethi Botond – Csigó Viktor – Szórádi Ákos egység szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...