Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Esterházy-regatta
Az Esterházy-regatta futamain többfős személyzettel rendelkező nagyhajók indultak. Fotó: Németh Péter

Viharos, 50–60 kilométer/ órás szélben zajlott a verseny

Esterházy-regatta

| Rázó László | Sport

Június 17-én tartották meg a Fertő tavon az Esterházy-regatta elnevezésű vitorlásversenyt, melynek két futamán többszemélyes nagyhajók indulhattak el.

A rendezvény kezdetén a reggeli órákban még szinte szélcsend fogadta a Fertő tavi vízitelepre érkezőket, ahol a nagyhajós verseny mellett családi napot is tartottak. 

– 50–60 kilométer/ órás szél volt a verseny napján, kishajókat nem is engedtünk volna ki a vízre – mondta Gimesi Réka, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség ügyvivője. – Ezek a vitorlások azonban tőkesúllyal felszereltek, ráadásul többfős személyzet irányítja őket, így elég biztonságosak a nagy szélben is. Végül nyolc egység nevezett, az első helyezést a Soproni Építők színeiben versenyző Szigethi Botond, Hipságh László, Moser Balázs összetételű csapat szerezte meg.

Az Esterházy-regatta kísérőprogramjaként a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársai ismeretterjesztő előadásokkal várták az érdeklődőket, emellett a térség borászai kínálták a tájegység borait.


Vízisportnap a Fertő tónál

Idén is június elején szervezte meg a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség és városi sportfelügyelet a vízisportnapot a Fertő tónál: a Go boating elnevezésű programon idén 180 diák vett részt. A rendezőknek az volt a céljuk, hogy a gyerekek megismerjék, kipróbálják és megkedveljék a vízi sportokat. A fiatalok kajakoztak, kenuztak, kipróbálhatták a magasabb osztályba sorolt vitorláshajókat, valamint vízi sorversenyeket is szerveztek számukra. Mint minden évben, ez alkalommal is a motorcsónak volt a legnépszerűbb a résztvevő diákok körében.


Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.