Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes pólósok
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület kiváló eredményekkel zárta a szezont, a gyermek I. korosztály bajnoki címet ünnepelhetett

Eredményes pólósok

| Munkatársunktól | Sport

Sikeres szezont zárt a Soproni Vízilabda Sport Egyesület. Összesen 8 bajnokságban szerepeltek a pólósok a most véget érő szezonban.

Országos és regionális bajnokságokban is szerepeltek a soproni vízilabdázók, az eredmények pedig nem maradtak el. A Dunántúli Vízilabda Liga gyermek I. korosztályában bajnoki címet ünnepelhetett a soproni csapat. Az országos gyermek Bajnokság „B” csoportjában ezüstérmet szerzett az SVSE, míg a DVL III. bajnokságban bronzérmes helyezést értek el. Az ob II-es felnőtt bajnokságban a 8. helyen végeztek.  

– Rengeteg utazással, fáradsággal járt a sok versenyeztetés – mondta Matyuga-Kovács Rita vezetőedző. – Le a kalappal a csapataink előtt, hisz mindegyik korosztályunk becsülettel végigdolgozta az évet. Összességében sokat fejlődtünk, az alacsonyabb korosztályok erősödése biztató a jövőre nézve. A következő szezonban négy játékosunk is felsőházas csapatnál folytatja a vízilabdát, ami egyrészről fájó veszteség nekünk, másrészt viszont kiváló visszaigazolás, és azt mutatja, hogy jó úton jár az utánpótlásképzésünk.

A szakember elmondása szerint a legkisebbek (Baby) bajnokságában ez volt az első év, hogy eredmény nélkül játszották le a meccseket a csapatok. Ezzel az volt a cél, hogy ne eredménykényszer legyen, hanem megszerettessék a gyerekekkel a sportot. A gyermek III-as és IV-es csapat 3 bajnokságban volt érdekelt, lényegében nem volt szabad hétvégéjük. Csapatként és játéktudásban rengeteget fejlődtek, jó alapot kaptak, amit tovább lehet csiszolni. A gyermek csapat is 3 bajnokságban szerepelt, ráadásul rendszeresen játszott az idősebb, serdülő korosztályban is. Ennek is köszönhetően látványosan fejlődött.

Szintén komoly eredmény, hogy Berényi Barna részt vehetett a 2005-ös B válogatott edzésein, a 2007-es dunántúli tehetséggondozó edzéseken pedig Jámbor Soma és Fiedler Bence mutathatta meg tudását.

Kapcsolódó cikkek