Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Első győzelem
Gáspár Dávid örül a Sopron Basket első győzelmének Fotóillusztráció: Griechisch Tamás

Első győzelem

| Munkatársunktól | Sport

A fővárosban, az NKE-FCSM Csata vendégeként kezdte meg az idei bajnoki szezont a Sopron Basket. A címvédő esélyeshez méltóan, húszpontos különbséggel nyert az idei debütáló meccsén.

A Csata elleni derbin mutatkozott be soproni színekben a rutinos amerikai irányító, Briann January. Első soproni meccsén 11 pontot dobott, és kiosztott 8 gólpasszt is. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, a második negyedben aztán kiütközött a tudáskülönbség: 24–7-re nyerték ezt a szakaszt a Gáspár tanítványok, ezzel el is dőlt a találkozó. A soproni csapatban komoly szerepet kapott a fiatal magyar generáció, a rutinos játékosok pedig nagyban segítették őket: Crvendakic 17, „Jeca”, azaz Brooks 20 pontot szerzett. Utóbbi játékos most tért vissza tétmeccsen a soproni csapathoz, ezt pedig négy hárompontossal tette emlékezetessé. A végeredmény: NKE-FCSM Csata – Sopron Basket: 63–81. 

– Nagyon készültünk az első tétmeccsre, kíváncsi voltam, miként köszön vissza az elvégzett munka bajnoki mérkőzésen – mondta a debütáló soproni vezetőedző, Gáspár Dávid. – Örülök a győzelemnek, valamint annak, hogy ilyen sok soproni szurkoló kísért el minket a fővárosba, igazi hazai hangulatot teremtettek. Az utolsó negyed hibáit ezzel együtt elemeznünk kell.

A soproni szurkolóknak a hazai szezonnyitóra sem kell sokáig várni: szombaton 18 órától a Cegléd együttesét fogadja a bajnokcsapat.

Kapcsolódó cikkek