Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elmaradó eredmények
A hétvégén a Nagykanizsa ellen ugyan sikerült gólt lőnie az SC Sopronnak, de végül magabiztosan, 3–1 arányban nyert a zalai ellenfél. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: 23 ponttal a 18. helyen áll a csapat a tabellán

Elmaradó eredmények

| Molnár Zoltán | Sport

Újabb vereség – az NB III-as labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában az FC Nagykanizsa ellen kapott ki 3–1-re a Sopron. Bő egy hónap eltelt a tavaszi rajt óta, erről és a jövőről is beszélgettünk Bücs Zsolttal, az SC Sopron vezetőedzőjével.

– Hat bajnoki mérkőzésen vagytok túl. Hogy értékelnéd a csapat eddigi teljesítményét?

– Játékban és pontokban, valamint a csapattól, beleértve magamat is többet vártam. A Balatonfüred elleni találkozó számomra a legnagyobb csalódás, ennek ellenére minden mérkőzésen léptünk valamennyit előre. Bármilyen furcsán is hangzik, de a listavezető elleni vereségnél nyújtottuk eddig a legjobb teljesítményünket.

– Az utóbbi összecsapásokat nézve a csapat játéka egyértelműen javulást mutatott. Mit gondolsz, mi szükséges ahhoz, hogy jöjjön végre a siker is?

– Sokat gondolkozom ezen, talán ha kicsit több hitünk és önbizalmunk lenne, akkor akár több csapat ellen is máshogy alakulhatott volna a mérkőzések kimenetele. A csapat egy részénél szerintem csupán a felfogással van gond, ami olyan apróságokat is jelenthet, mint például egy-egy visszafutás elmaradása. Ezen minél hamarabb változtatnunk kell.


– Sérülések és eltiltások miatt nincs könnyű helyzetben a csapat. Mindamellett jó pár utánpótlás-játékos is játéklehetőséghez jutott már. Milyen most a keret összetétele?

– Sérültjeink közül remélhetőleg Gáncs Gergőre és Tóth Adriánra is újra százszázalékos állapotban számíthatunk a közeljövőben. Addig is próbáljuk a tehetségesebb ifijátékosokkal pótolni őket, viszont ebben a helyzetben, amikor minden héten fontos pontokért küzdünk, az ő beépítésük is nagyobb nehézséget jelent.

– Mit vársz a következő fordulóktól, reálisan nézve mi az, amivel elégedett lennél?

– A hétvégén, valamint az azt követő idegenbeli találkozókon is délelőtt lépünk pályára, ami nem könnyíti meg a dolgunkat. A hangsúly inkább a hazai mérkőzéseken lesz, de idegenben is szeretnénk meglepetéseket okozni. Ha ezekből a kulcsfontosságúakat meg tudjunk nyerni, akkor a bennmaradás is sikerülni fog.

A következő fordulóban a 14. Mol Fehérvár FC II. lesz az ellenfél idegenben. Ősszel 2–2-es döntetlen született. A találkozót március 27-én 11 órakor rendezik a Mol Aréna Sóstó pályáján. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek