Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Elmarad az olimpia is?

Elmarad az olimpia is?

| MTI | Sport

A következő négy héten belül végleges döntés születik a koronavírus-járvány miatt veszélybe került tokiói nyári játékokról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elmúlt vasárnapi bejelentése szerint.

Thomas Bach NOB-elnök azt is közölte, hogy az olimpia törlése nincs napirenden, de a szervezet a következő négy hétben számításba veszi a játékok elhalasztását is. 

Korábban Kanada, Ausztrália, Szlovénia olimpiai bizottsága külön nyilatkozatban jelezte, a koronavírus kitörésével járó kockázatok miatt nem küld sportolókat az idei játékokra. A három ország egyaránt arra szólította fel a NOB-ot, halassza el a játékokat 2021-re. Ugyanígy látja a helyzetet Abe Sindzó, Japán miniszterelnöke is.

Forrás: mti


Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.