Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elhalasztott viadalok
Aleksander Čeferin jelentette be az UEFA döntését

Elhalasztott viadalok

| Munkatársunktól | Sport

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a budapesti kontinensviadalt.

A LEN közleménye szerint az úszók, szinkronúszók, nyílt vízi úszók és műugrók május 11–24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg. Paolo Barelli, a LEN elnöke jelezte, a magyarországi szervezőkkel megállapodtak, május végén, június elején tárgyalnak arról, hogy az új időpontban sor kerülhet-e az eseményre. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Budapest továbbra is elkötelezett az Európa-bajnokság mellett, a kontinensviadal – amelyet 1926-ban éppen a magyar fővárosban rendeztek meg először – minden szezon egyik csúcspontja. 

Elmarad a március 26-ra tervezett szófiai bolgár–magyar labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező is, mivel a helyi parlament veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által összehívott videókonferencián abban egyeztek meg a résztvevő és szervező országok szövetségei, valamint a top bajnokságok és klubok, hogy a 2020-as nyári Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztják. Az eredetileg 2020. június 12. és július 12. között megrendezésre kerülő kontinensviadalt új időpontban, 2021. június 11. és július 11. között tartják meg. Arról is megegyeztek az UEFA vezetői, hogy a Bajnokok Ligája döntőt június 27-én rendezik meg, az Európa-liga döntőjét pedig június 24-én.

Kapcsolódó cikkek