Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Elhalasztott viadalok
Aleksander Čeferin jelentette be az UEFA döntését

Elhalasztott viadalok

| Munkatársunktól | Sport

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a budapesti kontinensviadalt.

A LEN közleménye szerint az úszók, szinkronúszók, nyílt vízi úszók és műugrók május 11–24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg. Paolo Barelli, a LEN elnöke jelezte, a magyarországi szervezőkkel megállapodtak, május végén, június elején tárgyalnak arról, hogy az új időpontban sor kerülhet-e az eseményre. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Budapest továbbra is elkötelezett az Európa-bajnokság mellett, a kontinensviadal – amelyet 1926-ban éppen a magyar fővárosban rendeztek meg először – minden szezon egyik csúcspontja. 

Elmarad a március 26-ra tervezett szófiai bolgár–magyar labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező is, mivel a helyi parlament veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által összehívott videókonferencián abban egyeztek meg a résztvevő és szervező országok szövetségei, valamint a top bajnokságok és klubok, hogy a 2020-as nyári Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztják. Az eredetileg 2020. június 12. és július 12. között megrendezésre kerülő kontinensviadalt új időpontban, 2021. június 11. és július 11. között tartják meg. Arról is megegyeztek az UEFA vezetői, hogy a Bajnokok Ligája döntőt június 27-én rendezik meg, az Európa-liga döntőjét pedig június 24-én.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.