Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Elégedett vízilabdások
Bajnoki címet és ezüstérmet is ünnepelhettek idén városunk vízipólósai

Érmes helyeket szereztek a pólósok az elmúlt szezonban

Elégedett vízilabdások

| Rázó László | Sport

Ezüst- és bronzérmet is szereztek a különböző bajnokságokban az idei szezonban a városunk vízipólósai. A Soproni Vízilabda Sport Egyesület hét különböző kiírásban indított csapatot.

Matyuga-Kovács Rita vezetőedző elmondta: a legfiatalabbak a baby A korosztályban indultak. Esetükben a játék megszerettetése a cél, helyezések még nincsenek, mindenki aranyérmet kap. Kiélezett küzdelemben szerezte meg a 2. helyet a gyermek B csapat a Dunántúli Vízilabda Liga idei kiírásában.

– Nagyon szép siker az ezüst elnyerése, sok jó csapat küz­­­dött a dobogós helyekért – mondta a ve­­zetőedző. – Szintén kiválóan szerepelt a gyermek A ko­­rosztály, hiszen a csapat megnyerte a 10 csapatos ligát. Az ifi–serdülő csapatunk szintén a DVL-ben szerepelt, ők a negyedikek lettek.

Elsősorban a tapasztalatszerzés miatt indították el a gyermek korosztályokat a Markovits Károly és a BENU Országos Gyermek Bajnokságban. Itt a legerősebb hazai vízilabdacsapatokkal játszottak a soproni pólósok, a cél a tapasztalatszerzés volt.

Az ifi–serdülő együttesre épü­­­­lő ob II-es csapatnak szintén a tisztes helyt­­állás volt a célja, végül a 25. helyen zárták a küzdelmeket.

– Az országos bajnokságokban és az ob II-ben rengeteget lehet fejlődni, nagy iramú, ki-ki meccseket játszottunk – tette hozzá a vezetőedző. – A tapasztalatszerzés sokat segített abban, hogy a DVL küzdelmeiben jóval sikeresebbek voltunk, mint az elmúlt években. Szép szezont zártunk, sokat fejlődtek a játékosok, külön köszönet a szülőknek a folyamatos támogatásért.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.