Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éjszakai családi túra
Zombik, farkasok és egyéb rémisztő teremtmények sem zavarták meg az 5 kilométeres, esti erdei túrát… Mintegy százötvenen vettek részt a Shotokan Tigrisek SE szombati rendezvényén. Fotó: Németh Péter

Az a cél, hogy megszeressék a gyerekek ezt a mozgásformát

Éjszakai családi túra

| Munkatársunktól | Sport

A legkisebbeket is várták arra az éjszakai családi minitúrára, amelyet múlt hétvégén rendezett a Shotokan Tigrisek Sportegyesület.

Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek Sportegyesület elnöke elmondta: a találkozási pont az uszoda parkolójánál volt, innen a Taródi-vár, a Gloriett-kilátó, a vas-hegyi páholy, illetve a Sörházdombi-kilátó érintésével tették meg az 5 kilométeres távot.


– Pont azért szoktuk választani a márciusi időpontot, mert ilyenkor még viszonylag korán sötétedik, így a kisgyerekesek is részt vehetnek a minitúránkon, ami a sötét miatt igazi kaland a legifjabbaknak – mondta Gáncs Krisztián. – Összesen 5 kilométert sétáltunk, a kilátóknál megálltunk körülnézni, lehetett gyönyörködni az éjszakai fényekben. Egyáltalán nem teljesítménytúráról volt szó, itt egyértelműen az volt a célunk, hogy a családok közösen, akár egészen kicsi gyerekkel vehessenek részt a túrázáson.

A szervezők bíznak abban, hogy a kicsik a hagyományos éjszakai minitúra teljesítésével megszeretik ezt a sportolási formát, és a későbbiekben is aktív túrázók lesznek.


A közeljövőben több túrát is szerveznek Sopronban és környékén különböző egyesületek.

Március 11-én, szombaton például reggel 8-kor rajtol a Soproni Vándorok Túraegylet Csúcsra fel! 8 csúcs túrája a Hajnal térről. A résztvevők választhatnak a 31,5, illetve a 14 kilométeres táv közül. Ugyanezen a napon másik túrát is rendeznek: 8.30-tól a soproni buszvégállomásról, 9-től az Esernyős háztól (Patak utca) indít tizenkét és hét kilométeres kirándulást az SVSE Természetjáró Szakosztálya.


Március 18-án Határfa 6 címmel tartanak emléktúrát. Az indulók 8.35-kor találkoznak a soproni buszvégállomáson (3-as beálló).

Március 25-én 9 órától a Reisch György emléktúrán vehetnek részt az érdeklődők, amely a Tercia Hubertus parkolóból startol, és a Szent Mihály-templomnál ér véget.

Kapcsolódó cikkek