Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egységes maradt a csapat
A soproni születésű Németh Norbert közel 10 éve van az SC Sopron kötelékében, már vezetőedzőként irányítja a szakmai munkát. Fotó: Németh Péter

Németh Norbert: Az előző szezonban megteremtettük az alapokat

Egységes maradt a csapat

| Molnár Zoltán | Sport

Megkezdte a nyári felkészülést az SC Sopron felnőtt labdarúgócsapata. Az előző szezon végén edzőváltáson is átesett az együttes: Weitner Ádám vezetőedző helyét az eddigi asszisztensedző, Németh Norbert vette át.

A soproni születésű Németh Norbert közel 10 éve van az SC Sopron kötelékében. Ez alatt az idő alatt rengeteg fiatal, tehetséges játékos került ki a kezei alól. Az utolsó két évben az utánpótlás szakmai igazgatói poszt mellett már másodedzőként is dolgozott a felnőtt csapatnál. – A közel két év nagyon sokat segített megérteni a felnőtt futball lényegét, hiszen teljesen más az atmoszférája, mint az utánpótlásnak – kezdte Németh Norbert. – Mindig is vezetőedzőként képzeltem el magam, és nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon, az NB III-as mezőny legfiatalabbjaként megkaptam erre a lehetőséget.

A bajnoki rajtot egy hathetes felkészülés előzi meg, a csapathoz pedig már 6 új játékos is érkezett. – Az új igazolások egytől egyig erősítést jelentenek, így a keret ütőképesebb lehet a tavalyinál – folytatta Németh Norbert. – A legnagyobb erősségünk, hogy a csapat magját sikerült egyben tartanunk, és a kohézió nagyon erős maradt a csapaton belül. A 2021/22-es bajnokság augusztus 1-jén kezdődik. A tavalyihoz hasonlóan húsz csapat küzd majd meg egymással. Az előző szezonban megteremtettük az alapokat egy félig ismeretlen közegben, idén pedig szeretnénk még tovább fejlődni, hogy jövőre sokkal merészebb álmaink lehessenek. Egyet ígérhetek, ez a csapat mindig úgy fog lejönni a pályáról, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy győzelmet arasson, büszke legyen a mezre, amit visel, és kiszolgálja a hűséges szurkolóit.

A csapat az első felkészülési mérkőzését szombaton 11 órakor az NB II-es Aqvital FC Csákvár ellen játssza a városi stadionban. 

Kapcsolódó cikkek