Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy nap autó nélkül
A Tekerj Sopron! keretében rendezett biciklis felvonuláson több százan vettek részt Fotó: Griechisch Tamás

Tekerj Sopron!: a kerékpárosok a Jerevánt is felfedezték

Egy nap autó nélkül

| Rázó László | Sport

Két héttel a nagysikerű Sportolj Sopron! után a kerekesek is megmutathatták, milyen népszerű a kerékpársport városunkban. A biciklis felvonuláson több százan vettek részt.

Szeptember 22-én, az európai autómentes napon rendezték meg a Tekerj Sopron!-t, amelynek keretében idén már ötödik alkalommal szerveztek nagyszabású biciklis felvonulást. A közös tekerés vasárnap délután kettőkor kezdődött, a fiatal korosztály azonban már reggel nyeregbe pattant: tehetségkutató biciklis versennyel indult a nap a Kodály téren. Az eredményhirdetésen az oklevelet, érmeket és ajándékokat közösen adta át dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, Tóth Éva, a Jereván-lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke és Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő.

Csiszár Szabolcs hangsúlyozta: a kerékpározás, gyaloglás nemcsak egészséges, hanem azért is fontos, mert a városok számára egyre lényegesebb, hogy a lakosság minél nagyobb számban használjon alternatív közlekedési módokat.

– Örömmel látom, hogy milyen komoly tömeg gyűlt össze, hogy részt vegyen a kerékpáros felvonuláson, jó látni, hogy sok gyermek a szülőkkel együtt biciklizik – mondta dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. – Ma bizonyíthatjuk, hogy autó nélkül is meg tudunk lenni, a sportrendezvény pedig arra is kiváló lehetőség, hogy megmutassuk a Jereván-lakótelepet, amely Sopron sok városrészéhez hasonlóan rengeteget fejlődött az elmúlt években.

A kerékpáros felvonulás a város számos pontjára, így a Várkerületre is elkalauzolta a résztvevőket. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek