Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Edzésben az atléták
A Soproni Atlétikai Club versenyzői is megkezdték a csoportos edzéseket, a tréningek programjában erdei futás is szerepel

Edzésben az atléták

| Munkatársunktól | Sport

Megkezdődtek a csoportos edzések a Soproni Atlétikai Club versenyzői számára. Marton Tamás elnök elmondta: egyelőre formába hozó tréningeket tartanak a fiataloknak, hiszen várhatóan csak augusztusban lesznek versenyek.

Heti két–három edzést végeznek az Anger sporttelepen vagy az erdőben a soproni atléták.  

– A kijárási korlátozás idején sem maradtak mozgás nélkül a versenyzőink, hiszen egyéni erősítések, futások eddig is szerepeltek a programjukban – mondta Marton Tamás. – Százhúsz gyerek jár hozzánk, négy edző tartja a foglalkozásokat. Hozzám elsősorban a rövid távok tartoznak, velem készülnek a versenyzőink a sprint távokra, a rövid távú gátfutásra, a távolugrásra vagy a hármasugrásra. Az edzőkollégákhoz tartoznak a hosszú távú vagy épp az erdei futások. Örülök, hogy mostantól ismét közösen edzhetünk.

Az atlétikai klub elnöke hozzátette: pozitív tendencia, hogy egyre többen járnak futni Sopronban is, és sokan választják a parkerdőt a mozgás helyszínéül.

– A vírushelyzet miatt a konditermek, az uszoda nem jelentett alternatívát, így a szokásosnál is többen választották a futást. Ez tökéletes mozgásforma, nagyon tudom ajánlani, a legjobb állóképesség-fejlesztő sportág, ráadásul nem vagyunk időhöz kötve. Természetesen a kellő bemelegítés az egyéni futásnál is nagyon fontos, illetve az is lényeges, hogy mindenki fel tudja mérni a saját képességeit. Sokan kombinálják a futást az intenzív sétával, a szervezetnek ez is kiváló mozgásforma.

Marton Tamás hozzátette: az erdei futás, kerékpározás esetén mindenképpen figyelni kell arra, hogy a kijelölt utakról ne térjünk le. A magas aljnövényzettel benőtt területeken ugyanis nagyobb a kullancscsípés veszélye.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...