Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Edzésben a Sopron Basket
A Sopron Basket szeptember elején lép parkettre először, az edzést már elkezdték a lányok. Fotó: Németh Péter

„Úgy kell készülnünk, hogy az eddigi, kiváló eredményeinket tudjuk tartani”

Edzésben a Sopron Basket

| Munkatársunktól | Sport

Megkezdte a felkészülést az Euroliga-győztes: a Sopron Basket játékosai is edzésbe álltak múlt héten, a légiósok a tervek szerint ősszel csatlakoznak a csapathoz.

A Sopron Basket kerete még nem teljes, többen is hiányoztak az első tréningekről, sérülés után lábadozik Határ Bernadett és Kókai Patrícia. Két légiós, Alice Kunek és Brittney Sykes szeptember elején érkezik meg Sopronba, további három külföldi kosárlabdázó, Vandersloot Courtney, Ezi Magbegor és Dragana Stankovic pedig csak október első felében csatlakozik a Sopron Basket keretéhez.

Bár a játékosállomány jelentősen megváltozott, a másodedző Laczka Miklós szerint az elvárások hasonlóak.

– Mindannyian izgatottan vártuk, hogy újra együtt dolgozzunk – kezdte a szakember. – Az Euroliga-győzelemmel egészen kiemelkedő szezont zártunk tavaly, de most augusztustól már nem számítanak a korábbi eredmények. Úgy kell készülnünk, hogy az eddigi, kiváló eredményeinket tudjuk tartani. A célunk, hogy a lehető legjobb és legkeményebb munkát végezzük el a felkészülési időszakban, hiszen számunkra csak ez az elfogadható egy ilyen kiemelkedő szezon után.

A Sopron Basket szeptember elején lép parkettre először: szeptember 6-án Győrben játszik felkészülési mérkőzést Gáspár Dávid együttese. Szeptember 9-én pedig hazai pályán is bemutatkozik a 2022/23-as csapat: a Krasznai-emlékmérkőzésen szintén a megyei rivális Győr lesz a soproniak ellenfele. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...