Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Edzésben a Sopron Basket

| Munkatársunktól | Sport

A kosaras hölgyek is megkezdték a munkát: több hiányzóval, de edzésbe állt a Sopron Basket együttese.

A bajnok, kupagyőztes és Euroliga négyesdöntőt játszó csapat kerete jelentősen átalakult, a csapatkapitányi karszalagot ugyanakkor továbbra is ­Fegyverneky Zsófia viseli. Mellette Dubei Debóra, Határ ­Bernadett, Weninger Virág, ­Varga Kamilla és Varga Sára kezdte meg a felkészülést. Hozzájuk csatlakozott a hónap közepétől „Jeca” Jelena Brooks, Tina Jovanovic és Varga Alíz. Az U20-as Eb-n résztvevő Czukor Dalma, valamint a csapat vezetőedzője, az U20-as válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is ellátó Gáspár Dávid szintén néhány nappal később kapcsolódott be a munkába. Szeptember elején Aleksandra Crvendakic is megérkezik Sopronba, míg a rutinos amerikai Briann January annak függvényében áll edzésbe, hogy milyen eredménnyel szerepel jelenlegi csapatával, a Phoenix Mercury-val. 

A szakmai stáb hangsúlyozta: a játékosok mindegyike külön edzésterv alapján készült a nyári időszakban. Mindenki elvégezte a számára előírt feladatokat, ennek köszönhetően pedig megfelelő fizikai állapotban kezdte meg a csapat a felkészülési időszakot.

A Sopron Basket az idei szezonban először augusztus 28-án, szerdán Sopronban lép pályára, az ellenfél a cseh Brno együttese lesz, a találkozót 18 órától rendezik.

Kapcsolódó cikkek